DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Oconra csőstül jön a baj

Nem elég, hogy nincs jövő évi szerződése, Ricciardo elhappolta előle a Renault egyik ülését, ráadásul még jelenlegi csapata is pácban van. Esteban Oconnak voltak már könnyebb pillanatai is az F1-ben.

Nem is olyan régen, körülbelül egy hónapja még egészen stabilnak tűnt a fiatal francia pilóta Formula-1-es jövője: kilátásba került számára a Renault egyik ülése 2019-re, miközben jelenlegi csapatánál, a Force Indiánál is egy biztos pontként tekintettek rá. Ocon helyzete azonban meglepő hirtelenséggel vált bizonytalanná – nem elég, hogy mindenki megdöbbenésére a Renault Daniel Ricciardót szerezte meg magának, még a Force India is olyan jogi vitákba keveredett, amely miatt akár még a Belga Nagydíj rajtjáról is lemaradhat.

ocon-portre2-2018



A helyzettel járó bizonytalanság Oconnak sem könnyíti meg az életét, ám a 21 éves pilóta egészen higgadtan viseli a helyzetét. „Természetesen nem könnyű, de versenyzőként a sportért vagyunk itt, nem azért, hogy eltereljék a figyelmünket” – reagált az Autosport megkeresésére. „Nem aggódom. A Mercedes és a menedzsmentem az utóbbi években mindig jó döntéseket hozott, így biztos vagyok benne, hogy ez most is így fog történni” – fogalmazta meg bizalmát a támogatóiról.

A francia tehetség legjobb jövő évi esélye a McLaren lehet, miközben a Stroll-féle Force Indiás felvásárlás miatt mostani ülése messze nem garantált. „Nem tudom, hogy a McLarenhez megyek-e, azt sem tudom, hogy egyáltalán kell-e innen távoznom. Ezek mind csak pletykák. Én mindig azt mondom, hogy a pályán kell teljesíteni – ha jól megy az ember, akkor a csapat nem engedheti meg magának, hogy megszabaduljon tőle. Előttem ez a cél lebeg: a lehető legjobbat nyújtani, ahogy azt a szezon első felében is tettem. Ha így cselekszem, akkor jövőre is lesz ülésem.”

Bizonytalan helyzete ellenére Ocont még az sem veti vissza, hogy Ricciardo a semmiből ugrott bele az általa kinézett ülésbe. „Nem rázkódtatott meg. Volt benne potenciál, hogy oda igazoljak, de ez már a múlt, most már előrefelé kell nézni. Daniel jó srác, bírom őt, úgyhogy neki és a Renault-nak is a legjobbakat kívánom.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: