DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Újra veszélyben lehet Monza jövője

A jegyeladások nem a vártnak megfelelően haladnak, ráadásul évről évre veszteséges Monza számára megrendezni az Olasz Nagydíjat. A szervezők szerint ez hosszútávon nem fenntartható.

A pálya a második évét tölti ki idén, a hároméves kontraktusából, és miután minden évben veszteséges a nagydíj megrendezése, az olasz autóklub elnöke pesszimista Monza jövőjét illetően.

„Komoly veszteséggel zártuk a tavalyi futamot, és a 2018-as év sem lesz más” – mondta Angelo Sticchi Damiani a La Gazzetta dello Sportnak. „Nyilvánvaló, hogy hosszútávon ez nem fog menni. Az olasz autóklub kész részt venni a Formula-1-es naptárban, de nem minden körülmények között. Chase Carey már sokszor elmondta nekem, hogy az F1 Monza nélkül szinte elképzelhetetlen, ráadásul négy év múlva lesz a centenárium. Ezzel mi is egyetértünk, ugyanakkor meg kell néznünk a tényeket.”

Legendás helyszín tűnhet el a versenynaptárból


Monza a Formula-1 1950-es fennállása óta minden évben otthont adott az Olasz Nagydíjnak, leszámítva az 1980-as évet, amikor Imola rendezte meg az itáliai versenyt. Legutóbb is komoly veszélyben volt Monza jövője, mikor Bernie Ecclestone-nal végül sikerült három évre megegyezni.

A 2018-as Olasz Nagydíjat egy héttel Belgium után, augusztus 31. és szeptember 2. között rendezik meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: