DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagykövetté tenné az F1 Alonsót

Különösen fájó Az F1-tulajdonos Liberty Media számára, hogy Fernando Alonso jövőre visszavonul a sorozatból, ezért a kereskedelmi igazgató egy különleges szereppel tartaná őt közel a Formula-1-hez.

Sorsdöntőnek bizonyult a Formula-1 kiszámíthatósága Fernando Alonso karrierje szempontjából. A spanyol nem titkoltan azért vonul vissza a száguldó cirkuszból, mert középcsapattal versenyezve esélye sincs belátható időn belül kiemelkedő eredményeket elérnie. Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója szerint igaza van a kétszeres világbajnoknak, csak azt fájlalja, hogy a spanyol már nem lesz a mezőnyben, mire orvosolják ezt a problémát. 

 bratches.2018-portre



„Egyetértek vele, van is egy tervünk, amivel ezt megoldjuk. Bárcsak tíz évig még itt maradna, hogy ő is részese legyen ennek. Igazi hírvivője ő a sportnak, egy hős, egy legenda. Remélem, hogy a hagyatéka még évekig közöttünk marad” – magasztalta a spanyolt, majd arra is kitért, hogy egy különleges szerepet szánna neki. "Üzleti szempontból csalódtam a távozás miatt, hiszen hosszú ideje velünk van, és a legmagasabb csúcsokat is megmászta. Szeretném, ha nagykövetévé válna ennek a nagyszerű sportnak."

Bratches egy focis példával élt, amikor az F1 lehetőségeiről beszélt. „Van lehetősége a Formula-1-nek arra, hogy kevésbé kiszámíthatóvá váljon. Szerintem ez egy fontos célja is. 2015 óta három különböző csapat volt képes futamot nyerni – mindössze három. A [Premier Leauge] 2014-15-ös szezonja óta a három leggyengébb csapat az esetek 29%-ában legyőzte vagy minimum döntetlent játszott a legerősebb hat csapat ellen” – vázolta az amerikai, ám azt nem fejtette ki, hogy ez a statisztika milyen módon segítene az F1-en.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: