DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Renault komoly fejlesztéssel készül

Hoz-e akkora előrelépést a franciák gyári csapatának az új padlólemez, mint amennyit a Ferrarinak hozott néhány hete? A Belga Nagydíjra igencsak felfrissíti versenyautóját a Renault.

Jövő hétvégén véget ér a négyhetes nyári szünet a száguldó cirkusz pilótáinak, Spa-Francorchamps-ban lesz a következő állomás a mezőny számára. Jó eséllyel számos istálló érkezik fejlesztésekkel Belgiumba, így tesz a gyári Renault is, amely új padlólemezzel és egyéb frissített aerodinamikai elemekkel készül.

A Renault a nagyon szoros középmezőny élén áll jelenleg, óriási csatában a Haasszal, a McLarennel és a Force Indiával a gyártók pontversenyének negyedik helyének megszerzéséért. Idén már kétszer is sikerült a visszatérés óta legjobbnak számító ötödik pozícióban végezni (Baku, Hockenheim).

Versenyről versenyre változhatnak az erőviszonyok, így a folyamatos fejlesztési munka kulcsfontosságú. „Spára új padlólemezt hozunk, ezzel együtt pedig egyéb, frissített karosszériaelemek is kerülnek az autóra, javulást remélünk a fejlesztéseinktől” – nyilatkozta Nick Chester technikai igazgató.

A Renault előrelépést vár az új alkatrészektől


„Rettentően szoros a csata a középmezőnyben, növelnünk kell az autónk teljesítményét, célunk az év végi negyedik hely. Rengeteget dolgoztunk ezért, jelenleg tizenhat pont az előnyünk, de egyetlen, a rivális számára jól sikerült verseny képes lenne eltüntetni ezt a fórt, ahogy ezt Ausztriában is láthattuk (akkor a Haas negyedik és ötödik helyen végzett).”

Mennyire fontos az autó nyers tempója? „Célunk, hogy a kvalifikációkon vetélytársaink előtt végezzünk, ez nagyban megkönnyítené a dolgunkat. De ha ez nem sikerül, akkor nagyon közel kell maradni és a versenytempóban bízni. A nyers tempónkon még javítani kell, bár szerencsére a versenyek általában jól sikerülnek” – tette hozzá Chester.

Nemrég a Ferrari is bejelentette, hogy Belgiumra ismét egy fejlesztett padlólemezzel készül, ez csak a nyáron a harmadik variáns lesz az olasz istállónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: