DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen nem követné Rosberget

A Ferrari finnje azonosulni tudott Nico Rosberg visszavonulásával, mióta azonban a német tévés szakértőként tért vissza, megváltozott véleménye. Ő szinte alig várja, hogy eltűnjön a nyilvánosság szeme elől.

A héten mutatták be Finnországban a Ferrari 38 éves pilótájának életrajzi könyvét – Az ismeretlen Kimi Raikkönen címmel novemberben itthon is megjelenik –, melyet Kari Hotakainen írt. A bemutatón Helsinkiben a finn versenyző is megjelent, és többek között elkövetkezendő visszavonulásának körülményeiről beszélt.

„Nem lesz nehéz abbahagyni ezt a munkát” – jelentette ki Raikkönen, akit a GMM idéz. Közismert, hogy a veterán pilóta a versenyzést élvezi a Formula-1-ben, a sallangokat azonban annál kevésbé. „Meg fogok könnyebbülni, ha véget ér minden teendő, aminek nincs köze a vezetéshez. Nagyszerű vezetni, de semmi más nem az.”



Szóba került Nico Rosberg, aki 2016 végén visszavonult a Formula-1-ből. Ez a döntése elnyerte Raikkönen tetszését, az viszont, hogy a német később televíziós szakértőként tért vissza, már nem annyira:

„Amikor elmagyarázta, hogy miért hagyja abba, azt gondoltam, ez menő döntés, teljességgel meg tudtam érteni. Most viszont visszajött egy mikrofonnal, ennek tükrében pedig már nem érthetők azok az indokok, melyeket a távozásakor adott” – mondta Raikkönen, aki, annyira talán nem meglepő módon, kizárja, hogy tévés közvetítésben vállaljon szerepet: „Igen, érdekel az ahhoz hasonló tevékenység, mint egy autó fejlesztése, de csak a háttérben, nem a nyilvánosság előtt. Én nem fogok mikrofonnal kiállni.”

Raikkönen hamisíthatatlan stílusában ezt mondta a könyvről: „Olyan, amilyen. Nem igazán érdekel, kinek tetszik és kinek nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: