DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Sauber összeteheti a kezét Leclerc miatt

Bár a Sauber idei technikai fejlődése önmagában is figyelemre méltó, a csapat ugrásszerű előrelépésében legalább ugyanekkora szerepet játszik az utóbbi évek egyik legígéretesebb újonca is.

Charles Leclerc számára mindössze néhány Formula-1-es versenyhétvégére volt szükség ahhoz, hogy az utóbbi évek során lesajnált Saubert az idei év meglepetéscsapatává tegye. A svájci székhelyű istálló a szezon első három versenyén még az időmérő edzés Q1-es szakaszából is képtelen volt továbbjutni, ám erős javulást bemutatva a negyedik hétvégétől kezdve rendszeres Q3-as résztvevővé és pontszerzővé avanzsált. A csapat szoros ferraris együttműködése mellett ebben nagy szerepe volt a mezőny egyik legígéretesebb fiataljának, Leclerc-nek is.

 leclerc-action-deu



„Eleve óriási [a fejlődés], de szerintem mi még óriásibbnak tüntettük fel. Az első futamon egyszerűen nem vezettem jól, így a teljesítmény miattam maradt el az elvárhatótól. A Bakutól mostanáig látható előrelépés az autó fejlődésének és a mi alkalmazkodásunknak köszönhető” – nyilatkozta a sztárolás ellenére alázatosan a húsz éves pilóta. 

 „Az utóbbi néhány nagydíjon már kifejezetten közel voltunk a Q3-hoz, ami egy óriási pozitív visszajelzés, és egyben motiváció is a csapat számára. Az időmérős teljesítményemen mindig is nagyon keményen dolgoztam, nekem a versenyhétvégék talán legkedveltebb pillanata ez. Mindig is szerettem gyorskörön a határokat feszegetni, ami az utóbbi néhány versenyen elég jól is alakult számomra.”

A Sauber a 2018-as szezon eddigi 12 versenyén 18 pontot gyűjtött össze, ami már most erősebb az előző két évük összeadott eredményétől. Az istállónál negyedik éve versenyző Marcus Ericsson számára ez a szintű erősödés több mint álomba illő. „Az előző két évet elnézve álmodni sem mertünk volna egy olyan szezonról, mint az idei” – örömködött a svéd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: