DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Carey: A Liberty Media jobbá tette az F1-et

A Liberty Media vezérigazgatója, Chase Carey elmondta, hogy bár még korai volna ünnepelni, de úgy gondolja, jó irányt vett az F1, mióta átvették az irányítást Bernie Ecclestone-tól.

A La Gazzetta dello Sporttal készített interjúban Carey elmondta, hogy bár az eleje nagyon nehéz volt, és bőven érte kritika a Formula-1-et, de azóta úgy érzi, hogy nagyban javult a sport megítélése a nézők körében, amit az is jelez, hogy egyértelműen megugrottak a nézőszámok.

„Még korai volna ünnepelni” – kezdte Chase Carey. „Ugyanakkor jó úton haladunk, hogy növeljük a show élvezeti értékét, mind a pályán és azon kívül. Rengeteg jó versenyt láthattunk már idén és a harc a világbajnoki címért rendkívül szoros.”

Carey szerint jó munkát végeznek


Maga a Formula-1 szervezete is megváltozott a médiavállalat érkezésével, és Carey szerint ez volt az, ami megadta a kezdőlökést az egész folyamat számára.

„Érdekes volt, hogy Németországban többen is odajöttek hozzám, és azt mondták, hogy ez sokkal szórakoztatóbb volt, mint két évvel ezelőtt. Részben azért, mert sokkal több rajongó volt kint a futamon. A Formula-1-es pilóták hősök, akiktől felcsillan az ember szeme, akárcsak egy filmen. Vannak erős márkáink, fontos csapataink, de végső soron, akik igazán számítanak, azok a pilóták. Max Verstappen például egy hős, a vezetési stílusa miatt. Megérinti és inspirálja a nézőket.”

Carey szavait alátámasztja, hogy idén a Hungaroringen is több, mint 200000 néző volt kint a Magyar Nagydíj helyszínén, és Magyarországon is szép folyamatosan nő a nézettsége a Formula-1-nek, azonban kérdés, mennyi szerepe van ebben Carey-nek és a Liberty Mediának, és mennyi annak a ténynek, hogy hosszú évek után először végre izgalmas csatát láthatunk a világbajnoki címért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: