DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda

A háromszoros világbajnok osztrák a napokban nyaralása közben influenzára utaló tünetekkel, főként erős köhögéssel került kórházba. Lauda most új tüdőt kellett, hogy kapjon Bécsben.

Niki Lauda Spanyolországban, Ibizán töltötte nyári vakációját, amikor is az osztrákot a szokottnál jóval erősebb köhögéssel és tüdőgyulladásra utaló tünetekkel kórházba kellett vinni.

A Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező vezetője, valamint tulajdonostársa innen még hazarepült Bécsbe, ahol aztán rögtön be is feküdt a bécsi kórház intenzív osztályára.

00118005_756



A kórház tájékoztatása szerint Laudának „súlyos betegség miatt tüdőtranszplantáción kellett átesnie. A Walter Klepetko és Konrad Hotzenecker által levezényelt operáció sikeresen zajlott.”

A 69 éves vezető annak idején, még versenyzőként súlyos sérüléseket szenvedett az 1976-os Német Nagydíjon a híres-hírhedt Nordschleifén. Ekkor tüdeje is roncsolódott, komoly mennyiségű mérgező gázt szívott be az incidens során. Ehhez képest szinte csodával határos módon három futammal később már ismét az autóban ült.

Elképzelhető, hogy annyi évtized elteltével is közrejátszhatott Lauda tüdejének romló állapotában, mindenesetre az osztrák a hírek szerint most már nyugodt lehet és csak a gyógyulásra kell koncentrálnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: