DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Én fékezek legkésőbb

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint tény, hogy vannak olyan részei az idei teljesítményének, amelyek nem tökéletesek, de senki sem az - most éppen az időmérőin dolgozik.

Azt maga Lewis Hamilton sem tagadja, hogy egyénileg nem tökéletes a teljesítménye a 2018-as szezonban, hiszen több olyan versenyhétvége is volt (Bahrein, vagy éppen Kína), ahol nem igazán találta a ritmust, Valtteri Bottastól pedig szintén többször is kikapott már csapaton belül, ami jelzi, hogy nem hozta ki a 100%-ot az autóból.

"Vannak részei az idei teljesítményemnek, amelyek egyáltalán nem tökéletesek" - vallotta be a négyszeres világbajnok. "Tavaly nagyon jó voltak a kvalifikációkon, most viszont ez az a terület, amelyen folyamatosan dolgozom. Cserébe viszont idén sokkal kiegyensúlyozottabbak a rajtjaim, szóval mindig van valami."

hamiltonbrakes



"Ezt a golfhoz tudom hasonlítani. Vannak napok, amikor remekül vezetek és a többi dolog megy rosszul. Aztán megye és gyakorlom a többit, akkor azok rendben vannak, de akkor meg a vezetés nem áll össze. A tökéletességre és a hibátlanságra hajtok, de senki sem tökéletes és amilyen nyomás alatt vagyunk, sokat dolgozom azért, hogy mentálisan és fizikálisan is úgy helyezkedjek, hogy én törjek meg legutoljára" - magyarázta Hamilton.

"Az apám mindig azt mondta, hogy én vagyok a legutolsó a későn fékezőknél, ha valaki mellett érek oda a féktávhoz, én fogok később a pedálra lépni. Így próbálom magam felkészíteni mentálisan is, de ez nem könnyú" - zárta gondolatait a bajnokságot huszonnégy ponttal vezető brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: