DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mégis energiaitalos lehet a Force India?

A brit Rich Energy nem tett le arról, hogy megvegye a nehéz helyzetben lévő F1-es istállót, sőt, szerintük annyi pénzük van, hogy mindenképpen nekik kell eladnia annak, aki dönt.

Az év korábbi szakaszában pletykaszinten már felmerült, hogy eladhatják a Force India Formula-1-es csapatát és a vevő a brit energiaital-gyártó cég, a Rich Energy lehet, ám az istálló akkor még visszautasítótta ezt az ajánlatot, méghozzá többször is, hiába folytak az egyeztetések. A legutolsó megkeresés egy harminc millió fontos szponzorációról szólt, ám ez végül értelmét vesztette akkor, amikor adminisztrációs eljárás alá került a csapat, mert ez az összeg önmagában nem jelentene mentőövet.

Most viszont William Storey azt mondta a Motorsportnak a Rich Energy részéről, hogy már kész szerződésük volt májusban arról, hogy megveszik az istállót, ám a Force India ügyvédei végül ezt mégis megakadályozták - ezzel együtt nem tett le arról a cégcsoport, hogy keresztülvigye akaratát. Storey szerint csak idő kérdése, hogy az F1-ben legyenek, mert megvan hozzá a pénzük, az üzleti tervük és az indokuk is.

force



"Ami a Force Indiával történt, teljes mértékben elkerülhető és tragikus kifutása volt a dolognak. Viszont fél évig tárgyaltunk, ezt nem fogjuk kidobni az ablakon egy este alatt, hiszen a cégcsoportunk több mint képes megvenni a csapatot és készen is áll rá, hogy megtegye" - mondta Storey.

Nincs azonban ezzel egyedül, hiszen erősen pletykálják Lance Stroll édesapját, Lawrence Strollt, ugyanúgy szóba került Nikita Mazepin édesapja, a szintén milliárdos Dmitrij Mazepin, valamint két másik amerikai cégcsoport is, de Storey szerint őket kell választania annak, aki ebben dönt. Ugyan csak néhány éves a Rich Energy, de a mögötte álló üzletemberek (többek között a West Ham United tulajdonosa, stb.) olyan pénztömeggel rendelkeznek, ami felett nem lehet szemet hunyni. "Rengeteg tapasztalt ember van a sportban, akik látják a pénzünket" - zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: