DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton álomhelyzetben érzi magát

Jelentős pontelőnnyel vezeti az F1 világbajnoki tabelláját Lewis Hamilton, aki a Mercedes és a Ferrari erőviszonyait figyelembe véve erről álmodni sem mert. Stabil helyzetben megy pihenőre a brit.

A Formula-1-es Német Nagydíj drámája után Lewis Hamilton a Ferrari egyik „hazai” pályáján, a Hungaroringen is elhappolta a futamgyőzelmet Sebastian Vettel elől, s ezzel 24 pontos előnyre tett szert a nyári szünetet megelőzően. Figyelembe véve, hogy a Mercedest évek óta most először szorongatja meg igazán egy rivális csapat, Hamilton számára ez a közel egy futamgyőzelemnyi ponttartalék óriási fegyvertényt jelent a négy hetes pihenő előtt. A brit maga is tisztában van ezzel, így teljesen átszellemülve várja a jól megérdemelt pihenőt.

 podium-hun-2018-f1



„Álmodni sem mertem volna egy olyan helyzetről, amiben most vagyunk, figyelembe véve a Ferrarikhoz mért teljesítményünket. Boldogan és izgatottan vonulok el pihenni, különösen a két egymást követő futamgyőzelmemet figyelembe véve. Ez az energia sokáig éltetni fogja a csapatot, mindannyiunkra bátorítóan fog hatni. Mindenki elfáradt [az utóbbi hetekben], ezért jó érzés lesz hátradőlni, és a családdal, a barátokkal eltölteni az időt” – nyilatkozta az ötödik világbajnoki címéért küzdő pilóta.

A korábbi évek alapján a szezon hátralévő kilenc versenyhelyszínéből mindössze egyetlen egy, a szingapúri nevezhető a Ferrarinak kedvező pályának, így a Mercedes magabiztosan várhatja a hajrát. „A második félidő mindig izgalmas, mindig intenzív, főleg akkor, amikor távolra utazunk. Ez az időszak általában nekünk szokott kedvezni, szóval azon leszünk, hogy még keményebben térjünk vissza” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Az egyéni tabellán tehát Hamilton 213 ponttal áll az élen, őt Vettel 189-cel követi, míg a gyártók listáján a Mercedes 345 ponttal, kereken tíz egységgel vezet a 335 pontos Ferrari előtt. A két világbajnoki tabella egésze itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: