DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ricciardo: Olyan emberek tartottak fel, akiknek semmi keresnivalójuk előttem

Daniel Ricciardo csak a tizenkettedik helyről rajtolhatott a rosszul sikerült szombati kvalifikáció után, de egészen a negyedik pozícióig küzdötte magát előre, azonban a végén összeakadt Bottasszal.

Daniel Ricciardo számára nagyon nehezen alakult a szombati időmérő edzés, hiszen már a Q1-ből alig tudta továbbverekedni magát a lágy abroncsokon, aztán a Q2-ben már némi balszerencse is közrejátszott abban, hogy nem tudott a legjobb tíz közé kerülni. Elég kalandos futama volt az ausztrál versenyzőnek.

Ricciardo már nagyon várja a nyaralást


„A rajt után voltak nehéz pillanataim, előbb egy Sauber öklelt fel balról, aztán egy Force India is hozzám ért, Ocon volt az, azt hiszem, de nem vagyok biztos ebben. Aztán le kellett vágnom a sikánt is, szóval az első körökben igazából olyan emberek tartottak föl, akiknek nem lenne szabad előttem lenniük. Rendkívül frusztráló volt, de aztán sikerült megindulnom. Egyesével vadásztam le őket, de nehéz volt menni a forgalomban. Aztán mikor végre üres volt előttem a pálya, akkor már jó volt a tempóm. A végén láttam, hogy Valtteri lelassult, megpróbáltam megelőzni. Az ő autója is megsérült, az enyém is megsérült, de végül az utolsó körben sikerült megelőznöm.”

Ezután a riporter megkérdezte Ricciardót, hogy újra szerelmes-e az F1-be: „Hát, igen, ma újból élvezetesebb, izgalmasabb volt a futam számomra. Majd meglátjuk! Igazából nem is tudom, hogyan lehetnék szerelmes a Formula-1-be. Én a nyaralást imádom” – szúrt oda a már tőle jól megszokott fülig érő mosollyal Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: