DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Perez: Ha nem tesszük meg, a csapatnak annyi

A magyarországi F1-es hétvége legszomorúbb hírét a Force India szolgáltatta, hiszen a gárda péntektől csődeljárás alatt áll. Sergio Perez és szponzorai tevékeny részesei a folyamatnak, de a mexikói úgy véli, ezzel mentették meg a silverstone-i alakulatot.

Amikor megérkeztek a Force India adminisztrációs eljárásáról szóló első hírek, a mellékvágányon különböző pletykák is befutottak Sergio Perez, illetve szponzorai szerepéről. Nos, a mexikói saját közösségi oldalain, illetve a sajtónak is tisztázta az értesüléseket, melyet csapata már megelőlegezett azzal, hogy kimondták: nem haragszanak pilótájukra és menedzsmentjére az indítókulcs elfordításáért.

„Nagyon nehéz helyzetbe kerültem” – idézte Perezt a Motorsport. „Az utolsó, nagyjából egy hónap kemény volt számomra a csapat helyzete miatt, velem a közepén. De eljutottunk egy pontig, amikor lépnünk kellett, hogy megmentsük a nálunk dolgozó 400 embert. Nem igazán akarok részt venni benne, hiszen végül is csak egy pilóta vagyok, de olyannyira tarthatatlanná vált a helyzet, hogy néhányan megkértek a csapattól, mentsem meg őket. Egy másik ügyfél részéről felszámolási kérelem érkezett, amely véget vetett volna a gárdának – ezért kértek meg arra, hogy valójában mentsem meg a csapatot – hogy húzzam meg a ravaszt, és vonják őket csődeljárás alá.”



„Ennek semmi köze az óriási összeghez, egyedül azért csináltam, hogy megmentsem, és szebb jövőhöz segítsem őket. Érzelmi-mentális szinten ez rettentően keménynek bizonyult, a vezetésre sem tudtam koncentrálni. Nem értettem minden részletet az ügyvédekkel tárgyalva, röviden azonban annyi történt, hogy ha ezt nem lépjük meg, akkor annyi a csapatnak.”

A csődeljárás miatt a csapat tovább folytathatja működését az új tulajdonos megtalálásáig, Perez azonban még nem beszélt a gárdát 2008 óta pénzelő Vijay Mallyával. „Személyesen nagyon kedvelem Vijayt, a szívem pedig megszakad, hiszen tudom, rövid távon a szituáció nem ideális számára. Mindannyian tudjuk, hogy min megy most keresztül, nem csak az eljárás miatt nehéz, hanem anyagi szempontból is.”

„A csapat nem fenntartható, így amikor én lehetettem az, aki valamit tesz értük, akkor lépnem kellett. Január óta nem vagyunk igazi csapat. Nagyon örülnék neki, ha ismét boldog és koncentrált lenne mindenki. Bizalommal tekintek a jövőbe, hogy ez megvalósulhat, és szintet tud lépni az alakulat, igazi versenycsapatként” – tette hozzá a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: