DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nem haragszik Perezre a Force India

A mexikói versenyző menedzsmentje is jócskán benne van abban, hogy adminisztrációs eljárás alá került az F1-es istálló – a helyettes csapatfőnök szerint azonban összességében jól járhatnak ezzel.

Szombat reggel érkezett a hír, miszerint hosszú hetek anyagi gondjai után péntek este adminisztrációs eljárás alá vonták a Force India Formula-1-es csapatát, amely ennek ellenére tovább folytathatja megszokott működését a most hétvégi Magyar Nagydíjon is. Mint nem sokkal később kiderült, az eljárást nem kis részben pilótájuk, Sergio Perez menedzsmentje intézte el: a mexikóinak a hírek szerint több millió euróval tartozik a gárda, így egyéb részvényeseket, például a Mercedest is bevonva intézkedtek az ügy megoldása érdekében.

perez-forceindia-hungaroring-1



De vajon mit szól ehhez a Force India? „Szó sem lehet ellenségeskedésről” – szögezte le Bob Fernley helyettes csapatfőnök, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Bármi is történik, ahogy mindenki mást, úgy Checót is ki kell fizetnünk. Sajnos nem voltunk olyan helyzetben, hogy fizetni tudjunk neki, és elfogyott a türelem. Ez egy folyamat volt, szóval nem hiszem, hogy negatívan kellene tekintenünk rá. A fizetés a csapat felelőssége, nem Checóé. Nehéz helyzetbe hoztuk őt, ezt tiszteletben kell tartanunk, nem pedig kritizálnunk emiatt.”

Bár sokak szerint Perez akciója nem tisztességes csapatával szemben, Fernley szerint azonban éppen ez kínálhat megoldást a Force India számára, az eljárás célja ugyanis új befektetőt és új tulajdonos felkutatása. „Azt el kell mondani, hogy a mostani részvényesek is mindent megtettek az anyagi helyzet stabilizálása érdekében, de ez sajnos nem sikerült” – jelentette ki.

Otmar Szafnauer, a Force India üzletvezető igazgatója szombat reggel a csapattagokkal közölte, hogy az eljárás ellenére mindent az irányításuk alatt tartanak és biztosított az alakulat további működése. Sőt, a helyszíni beszámolók szerint Chase Carey, az F1 első embere is kijelentette, hogy a jövőben is szeretné a mezőnyben látni a gárdát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: