DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault 2020-ra ígéri újabb F1-es sikerét

Éppen 120 éve annak, hogy elkészült az első Renault személyautó, így a hétvégén ünnepelni hívta kereskedőit és barátait a márka hazai importőre, az eseménynek pedig az F1-es csapat pilótái voltak a díszvendégei. A rendezvény apropóján rövid interjút adott lapunknak Nico Hülkenberg, aki 5. pozíciójával a csapat eddigi legjobb idei eredményét érte el a Német Nagydíjon, de azt ő sem tudta megígérni, hogy a magyar futamon az évforduló tiszteletére nagy meglepetést szerez a gárda a rajongóknak. Bár a tervek szerint haladnak, legfeljebb két év múlva lesznek képesek a győzelemre – mondta.

Fantasztikus emlékek kötik a Renault-t a Hungaroringhez, hiszen Mansell révén itt szerezték első világbajnoki címüket az F1-ben, Alonso és Hill is itt aratta pályafutása első győzelmét a francia erőforrás jóvoltából, és mint emlékszünk, később ők sem adták alább a vb-címnél. 2018-ban azonban mások az erőviszonyok, pillanatnyilag három alakulat is ütőképesebb a száguldó cirkuszban Cyril Abiteboul alakulatánál, így komoly áttörésre csak akkor lehet számítani a csapatnál, ha valami rendkívüli esemény történik a futamon.

Így látja ezt a mezőny egyik legrutinosabb pilótája, a harminc esztendős Nico Hülkenberg is, aki ugyan nyert már GP2-es futamot is a magyar pályán, egyelőre marad a realitások talaján – már ami az F1-es győzelmet illeti. „Bár jók az előérzeteim, és a nyári szünet előtti utolsó F1-es futamhelyszínen, Magyarországon általában jól szerepelünk, mert a kocsinak fekszik a Hungaroring, egyelőre a felzárkózás a célunk. De semmi kétségem afelől, hogy 1-2 éven belül mi is az élbolyban tudjunk majd versenyezni. Ez most a feladatunk az elkövetkező 6-10-18 hónapra - 2020-ra pedig szeretnénk győzelmet is elérni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha majd adódik egy váratlan lehetőség a futam folyamán, azt ne használnánk ki” – mondta a német lapunknak.

hulk_2



„Ami személyesen engem illet, már elég régen járok a magyar pályára, és kifejezetten kedvelem ezt a helyszínt, ráadásul itt egyelőre elkerültek a balesetek is. A főváros közelsége és Budapest maga is nagyon tetszik, gyönyörű a belváros, a szurkolók kedvesek és mindig pozitívak velem, egyszóval szeretek ide utazni.”

A Renault versenyzőjétől azt is megkérdeztük, elcserélné-e 2015-ben szerzett Le Mans-i győzelmét egy F1-es diadalra, hiszen egy ilyen trófea még nagyon hiányzik a gyűjteményéből, ám kiderült, a 24 órás győzelem is nagyon sokat ér számára. „Egyértelmű, hogy nem cserélném el semmire azt a győzelmet, hiába nem sikerült még ennyi év alatt sem a dobogóra állnom a száguldó cirkuszban. Fantasztikus lenne itt is nyerni, de biztos vagyok benne, hogy egy ilyen „üzlet” nélkül is eljutok majd egyszer oda. Egyelőre a jelenlegi eredményekkel is meg vagyok elégedve, és nagyon reménykedem, hogy 1-2 év múlva meglesz az is” – válaszolta Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: