DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Brundle: Alonso Kimi helyére pályázik

Az egykori Formula-1-es pilóta egyértelműen arra számít, hogy Fernando Alonso még egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy nyerő autóba ülhessen és megpróbál a Ferrarihoz szerződni a jövő évben.

Nagyon megkeverte a kártyákat a Ferrari-elnök, Sergio Marchionne hirtelen távozása a vállalat éléről múlt hét végén. Louis Camilleri követi őt az elnöki pozícióban, miután kiderült, Marchionnének súlyos egészségügyi problémái vannak, így nem tudja ellátni feladatát.

Fernando Alonso öt éven át már versenyzett a Ferrarinál, 2015 óta viszont újra a McLaren istállóhoz szerződött, azt remélve, egy-két éven belül a Honda segítségével visszajutnak az élre. Teljes bukás volt a projekt, de a Renault-motorra váltás sem hozta meg az áttörést, sőt, a wokingiaknak jelenleg a pontszerzés is komoly fejtörést okoz.

Fernando Alonso valóban visszatérne a Ferrarihoz?


Egyre csak nő a spanyol ász frusztrációja az eredménytelenség miatt, ám a Sky szakértője úgy gondolja, hogy a Ferrarinál megváltozott helyzet miatt megpróbálkozik a visszatéréssel, Kimi Raikkönen ülésére pályázik. „Szomorúan hallottam, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nagyon nincs jól és nem tér már vissza” – írta Martin Brundle a Sky Sports weboldalán.

„Ez azonnali, komoly hatással lesz a Ferrari és talán az egész Formula-1 jövőbeli irányára. Egészen biztos vagyok benne, hogy Fernando Alonso el fog beszélgetni az új főnökkel, Louis Camillerivel és tesz egy utolsó, elkeseredett kísérletet arra, hogy nyerő autóba kerülhessen” – tekintett előre a brit szakértő.

Több spekuláció is felmerült Alonso jövőjével kapcsolatban, a legvalószínűbbnek az IndyCarba való szerződése tűnik, mivel egyébként is a Tripla Koronára hajt. A szakértők nemigen hiszik, hogy a McLaren-Renault-nál maradna a kétszeres világbajnok, viszont a Ferrari ülése valóban egy utolsó, (egyelőre halvány) esélyt jelenthetne arra, hogy jövőre versenyképes autóval rendelkezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: