DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Mindig fáj a kiesés

Az ausztrál pilóta elmondta, hogy borzasztóan fájt számára a kiesés a Német Nagydíjról. A mezőny végéről kellett visszatornásznia magát Ricciardónak, de a 25. körben elment az erő a Red Bulljából.

A 25. körben Ricciardo vált az első kiesőjévé a Német Nagydíjnak, melyen később a feje tetejére állt a világ. Ricciardónak fájt a kiesés, de minden versenyen ezt érzi, mikor nem jut el a célig: „Fájt. Mindig fáj, de mit tudnék csinálni. A 6-os kanyar felé közeledve már a lefelé váltásoknál éreztem, hogy nincs minden rendben. Hallottam, akár vicces, akár nem, valami beteg hangot. Amikor kigyorsítottam, már számítottam rá, és valóban, nem volt erő a motorban. Hallottam a kigyorsításnál egy egészségtelen hangot, és azonnal szóltak nekem a rádión, hogy húzódjak le, én pedig így is tettem.”

Ricciardo a legkeményebb keverékeken vágott neki a futamnak, ami kifizetődő is lehetett volna, látva, milyen állapotok uralkodtak a verseny utolsó harmadában, hiszen akár egyszer is elég lett volna kijönnie a bokszba.

Ricciardo emelt fővel fogadja az újabb kiesést


„Hogy őszinte legyek, az első 10-15 körben elég sokat szenvedtem a gumikkal. Utólag már nem gondolom, hogy jó volt ez a keverék, ráadásul végig kínlódtam, amíg áthámoztam magam a mezőny hátsó felén, egészen a rajttól kezdve. Amikor végre sikerült légüres térbe érnem, már tudtam 1:18 elejét autózni, ami nem is volt rossz, de a verseny elején szenvedtem. A verseny vége valószínűleg jól jött volna ki számunkra, de versenyzünk, itt nincs helye annak, hogy mi lett volna, ha. Jó móka lett volna a verseny esős részén is a pályán lenni, de így alakult. Remélhetőleg egy hét múlva már győzni tudunk.”

Szünet nélkül, a következő hétvégén folytatódik a világbajnokság, a Formula-1-es Magyar Nagydíjjal, a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: