DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ricciardo jövő héten alá akarja írni szerződését

Nem nagyon maradt további ajtó nyitva előtte, így az már régóta valószínű volt, hogy Daniel Ricciardo marad a Red Bullnál. Ha pedig már így alakult, az ausztrál szeretne minél hamarabb pontot tenni az ügy végére.

Daniel Ricciardo szerződéshosszabbítása régóta húzódik a Red Bullnál, az ausztrál soha egy pillanatig nem csinált titkot abból, hogy más alternatívákat is szeretne megnézni. Mivel azonban a Ferrarinál vagy Raikkönen maradt Vettel csapattársa, vagy Leclerc váltja 2007 világbajnokát, a Mercedesnél pedig Hamilton és Bottas is szerződést hosszabbított a Német Nagydíj hétvégéjén, az ausztrál előtt nem nagyon maradt versenyképes alternatíva.

Ennek megfelelően gyakorlatilag napok óta nyílt titok már, hogy Ricciardo maradni fog 2019-re is a Red Bullnál, és maga a csapatfőnök Horner is úgy nyilatkozott, szeretnék minél hamarabb lerendezni az ügyet.

Az ausztrál egyetértett főnökével: „Egyre reálisabb az egész” - mondta Ricciardo a nyári szünet előtti szerződéshosszabbítás lehetőségéről a Motorsport.com portálnak még a német futam előtt. „Egyre tisztább a kép mindenhol, szóval még a hétvégén erre a versenyre koncentrálok, aztán jövő héten remélhetőleg mindent be tudok fejezni.”

00118013_318



Ricciardo döntése Sainz jövőjét is befolyásolhatja, ha pedig Ricciardo marad a helyén, nagyon sok kis puzzledarabka a helyére kerülhet. „Nagyon szeretnék úgy elmenni szünetre, hogy minden alá van írva, de ha ez esetleg nem is valósul meg, már az is jó, hogy legalább tudom, mit akarok később csinálni.”

Ha esetleg távozna a Red Bulltól, 2020-ra adódhatna kézenfekvő opcióként a Mercedes, erre Ricciardo viszont némileg kitérő választ adott. „Talán... de nem elsősorban Bottas miatt, hiszen valószínűleg lesz több változás is a mezőnyben addigra. Valószínűleg a csapaton belül is, szóval... meglátjuk. Egyelőre még semmi nincs kőbe vésve, de nem is mondok semmit, inkább befogom!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: