DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: 2021-ben már nem leszek az F1-ben

Noha a jövő évi terveiről még semmit sem árult el a spanyol, az már kiderült, hogy az új szabályok teljesen hidegen hagyják – ráadásul szerinte előbb más problémákat kellene megoldania a sportágnak.

Fernando Alonso jövője továbbra is kérdéses – ahogy egyébként kis túlzással a teljes Formula-1-es mezőnyé, hiszen mindössze négy pilótának van érvényes szerződése 2019-re –, ugyanis bár állítólag a McLarennek opciós joga van, könnyen lehet, hogy a spanyol a tripla korona megszerzése érdekében inkább az IndyCar felé venné az irányt, azaz nem kizárt, hogy ez az utolsó teljes szezonja a száguldó cirkuszban.

alonso-mclaren-hockenheim-1



A kétszeres világbajnok közeljövője tehát még bizonytalan, a távolabbi terveiről azonban a minap elejtett egy elég egyértelmű megjegyzést: amikor arról kérdezték, mit szól a 18 colos gumikat érintő 2021-es változásokhoz, Alonso kijelentette, hogy nem érdekli, mivel akkor már nem fog itt versenyezni. Nem mellesleg szerinte vannak ennél komolyabb gondjai is a sportágnak:

„Nem leszek itt 2021-ben, szóval nem érdekel. Kanapéból fogom nézni ezeket, például a Tour de France-t, és nem fogok indulni az F1-ben” – idézi Alonso szavait a Crash.net szakportál. „Számomra sokkal fontosabb, hogy megoldjuk a szombat délelőtt is jelentkező problémákat. Ez történt Franciaországban, és ugyanez történt most is: ha esik az eső a harmadik edzés alatt, akkor 50 ezer néző bámulja a lelátókról a semmit, mert nincs egy extra szett gumink az FP3-ra. Csak azok, amelyeket az időmérőn és a futamon használnánk eső esetén, ezért spórolunk a gumikkal.”

„50 ezer helyszíni néző és otthon ülők millió nem láttak autókat a pályán. Úgy vélem, előbb ezeket kell megoldanunk, mielőtt a jövőbeli szabályokról beszélünk” – jelentette ki a Formula-1 2005-ös és 2006-os világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: