DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton miatt nem készítheti el az interjúkat Rosberg

Nico Rosberg úgy volt, hogy az éven többször is elkészítheti az időmérő edzés és a verseny utáni interjúkat az első három helyezettel, de végül egyszer sem tehette ezt meg.

Mióta a Liberty Media a tulajdonosa a Formula-1-nek, azóta szokássá vált, hogy a kvalifikáció és a verseny utáni interjúkat egy helyi, korábbi F1-es pilóta készítse el. A német Bild úgy tudja, hogy a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg volt kiválasztva erre a feladatra Hockenheimben, azonban ez meghiúsult:

„Monacóban és Hockenheimben is én készíthettem volna az interjúkat, legalábbis ezt az információt közölte velem az RTL. De néhány nappal előtte szóltak, hogy nincs szükség a munkámra” – mondta csalódottan Rosberg. A Bild úgy tudja, hogy miután Hamilton meghallotta, hogy korábbi csapattársa készítené a verseny utáni interjúkat, egyáltalán nem örült a hírnek, és miatta nem készíthette el Rosberg az interjúkat.

Rosberg Hockenheimben aligha fog beszélni Hamiltonnal


Nico Rosberg és Lewis Hamilton 2013 és 2016 között voltak csapattársak a Mercedesnél, és a 2014-es turbó éra kezdete óta ők ketten harcoltak minden éven a világbajnoki címért. 2014-ben és 2015-ben Hamilton húzta be az elsőséget, de aztán 2016-ban Nico Rosberg végre le tudta győzni Lewis Hamiltont és világbajnoki címet szerzett. A két pilóta bajnoki címeihez vezető út alatt rengeteg összetűzés és ütközés történt a német és a brit között, melyek miatt megromlott korai barátságuk, ami még a gokartos korszakban kezdődött, mára azonban már úgy tűnik, hogy beszélni sem akarnak egymással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: