DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber: Vettelt könnyű kizökkenteni a nyugalmából

Mark Webber beszélt arról, hogy csodálja, mikre képes Sebastian Vettel a volán mögött, azonban vannak pillanatok, amikor a németnek elborul az agya és nem tudja kontrollálni magát.

Vettel és a Ferrari jelenleg óriási harcban áll Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel a világbajnoki címért, most pedig mind a Mercedes, mind Vettel a hazai versenyére készül, ami előtt Mark Webber adott interjút a Formula-1 podcastjében.

„Vettel néha hajlamos rá, hogy összeomoljon” – kezdte Webber, aki korábban öt évig volt a négyszeres világbajnok csapattársa. „Mindig is hajlamos volt rá, és most is az. Sebastiannak minden futamra megvan a maga terve a fejében, de ha nem úgy alakulnak a dolgok, képes kizökkenni. Legfőképpen a váratlan események tudják megzavarni. Kiváltképp a safety car.”



„2012-ben óriási felzárkózást mutatott be Abu Dhabiban, de az elején a safety car mögött kiütötte az egyik DRS-táblát. Elképesztő, ahogyan rá tud koncentrálni egy versenyre, rajt-cél győzelmeket arat, de könnyen ki lehet őt zökkenteni a nyugalmából. Vagy ott volt a 2007-es Japán Nagydíj, ahol mindenki arra várt, hogy végre láthasson egy Red Bullt és egy Toro Rossót egyszerre a dobogón. De Seb nekem jött a safety car mögött, és ezzel mindketten kiestünk. Az egy undorító nap volt a versenyzésre, szakadt az eső, én ételmérgezéssel küszködtem, aztán jött ez a baleset is. De ott nem tudom egyedül Sebet hibáztatni, Lewis szükségtelenül lemaradt a biztonsági autótól, ez okozta végül is a vesztünket.”

„És akkor ott van ugye a tavalyi bakui incidens is a safety car mögött, szintén. Tehát Vettelnek tényleg megvan az elképzelése minden egyes futamról, de ha bejön a safety car, az rendkívüli módon ki tudja zökkenteni őt a ritmusából. Idén erre sokkal jobban oda kell figyelnie, ha világbajnok akar lenni újra, mert rendkívül kiélezett harcot vív Lewisszal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: