DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hartley készen áll a visszatérésre

Az új-zélandi pilóta készen áll rá, hogy visszaüljön a Toro Rossóba, miután a Brit Nagydíjat kénytelen volt kihagyni. Előbb egy váratlan baleset érte, majd a verseny előtt a Honda észlelt problémát.

A harmadik edzésen bekövetkezett hatalmas balesete után Brendon Hartley nem tudott részt venni a Brit Nagydíj időmérő edzésén, mivel rommá tört az autója, azonban mire a versenyre összerakták a Toro Rossót, a Honda mérnökei szóltak közbe, hogy valami nincs rendjén, így két hete egy másodpercet sem tölthetett a pályán a hétvége érdemi részén Hartley.

Most viszont elmondta, hogy mennyire jól jött számára ez az egy hét szünet, amikor nem volt verseny, de már nagyon várja, hogy Hockenheimben is autóba ülhessen: „Ezután a zsinórban megrendezett három verseny után jó volt pihenni egy pár napot. Remélem, a csapattagoknak is jutott egy kis szünet. Néhány napot kerékpározással töltöttem Nagy-Britanniában és élveztem az időjárást, de aztán ez a kevés idő hamar elrepült, hogy már a szimulátorban készülhessek fel a Német Nagydíjra.”

Hartley alig várja, hogy visszaülhessen az autójába


Bár nem ma történt, de Hartley arról is beszélt, hogy versenyzett már Hockenheimben, ami azért nyilvánvalóan jól fog jönni számára, hiszen két éve nem járt itt a mezőny, így bír némi tapasztalattal, a pályával kapcsolatban: „Még a Formula-3 Euro Series-zel jártam itt korábban, és azt kell mondjam, imádom ezt a pályát. Szeretek visszatérni pályákra, amik ilyen fantasztikus múlttal rendelkeznek, még akkor is, ha már azon a két nagyon hosszú egyenesen nem megyünk át az erdőn. Azt szívesen kipróbálnám!”

„Az utolsó szakasznak hihetetlen atmoszférája van, mikor megteleik a Motodrom szekció. A pályán mindenből van egy kicsi, az első kanyar nagyon tempós, ahol használni kell a rázót is, az utolsó szektor pedig rendkívül technikás, és van benne egy döntött rész is, ami igazi ritkaság a mai Formula-1-ben. A gyors, hosszú szakaszok és a technikás részek egyvelege tesz annyira élvezetessé egy kört ezen a pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: