DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: A Mercedes esendőnek tűnik

Ég és föld a különbség a korábbi években domináns, valamint jelenlegi, hibákat elkövető Mercedes között Daniel Ricciardo szerint, aki ennek ellenére nem becsüli le a rivális csapatot. A Red Bull egyik problémája szerinte az, hogy ő és Verstappen is hozza az eredményeket.

Annak ellenére, hogy a Mercedesnek még minden esélye megvan zsinórban ötödször az egyéni és konstruktőri világbajnoki címek megnyerésére, a Formula-1 berkein belül mindenki egyetért abban, hogy már rég nem azt a csapatot látjuk, amely 2014 és 2016 között esélyt sem hagyott az ellenfeleknek. A Mercedest időnként megszorongató Daniel Ricciardo szerint egyenesen esendőnek tűnik a nemrég még érinthetetlen csapat, amely egyes versenyeken nem találja a győztes tempót, máskor pedig taktikai hibákat követ el:

„Nem olyan dominánsak, mint az elmúlt pár évben voltak. Elkerülhetetlen volt persze, hogy egy ponton gyengülni kezdjenek” – mondta az Autosportnak Daniel Ricciardo. A Red Bull pilótája annak ellenére tartja sebezhetőnek a csillagos istállót, hogy véleménye szerint idén is övék a legjobb autó. „Még mindig úgy gondolom, hogy általánosságban az ő csomagjuk a legnehezebben legyőzhető a rajtrácson, néhány területen azonban gyengeségeket mutatnak. Ahhoz képest, hogy hol voltak, igen, esendőnek tűnnek, ugyanakkor a csapatuk továbbra is erős, és nehéz legyőzni őket.”



A Red Bull három versenyt nyert a szezon folyamán, akárcsak a Mercedes, és csupán eggyel kevesebbet a Ferrarinál. Ricciardo szerint azonban az osztrák csapatot két tényező is hátráltatja: egyrészt a másik két istállóhoz képest a leginkább pályaspecifikus a teljesítménye, a két rivális gárdával ellentétben pedig náluk mindkét versenyző hasonlóan teljesít.

„Továbbra sem hiszem, hogy minden hétvégén meglenne a valós tempónk, amely meggyőzne minket arról, hogy ott lehetünk a bajnoki harcban. Szerintem Max és én talán túl sok pontot veszünk el egymástól, miközben a másik csapatoknál mindig Lewis és Seb nyer. De elég jók vagyunk, hogy több versenyt nyerjünk, ehhez viszont egy kis pluszt kell találnunk, hogy több pályán ott lehessünk. Remélhetőleg gyorsak leszünk ott, ahol ezt várjuk magunktól. Ha ötödik-hatodik helyen végzünk Budapesten, akkor valószínűleg nagyon dühösek leszünk” – folytatta Ricciardo, aki korábban elmondta, még a nyári szünet előtt kellene szereznie egy újabb győzelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: