DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mallya továbbra is várja az ajánlatokat a Force Indiáért

Vijay Mallya, a Force India csapattulajdonosa elmondta, továbbra is nyitottak bármilyen ajánlat meghallgatására, viszont a vevő minden bizonnyal nem a sokat pletykált Rich Energy lesz, ugyanis egyszerűen nincs elég pénzük hozzá.

Hiába futotta története legjobb szezonját tavaly a Force India és lett negyedik a konstruktőrök között, érdemben nem tudott mit kezdeni a régóta fennálló anyagi problémáival. A csapat eladása éppen ezért régóta téma a paddockban, erről a némi meglepetésre a Brit Nagydíj helyszínén személyesen feltűnő csapattulajdonos, Vijay Mallya beszélt.

„Évek óta arról ír mindenki, ki lesz a csapat új tulajdonosa, de büszke vagyok arra, hogy Ausztriában már a kétszázadik versenyünket teljesítettük” - fogalmazott büszkén az indiai a Reutersnek. „Nagy mérföldkő ez nekem és a csapatnak is.”

Persze azért nincs minden kőbe vésve. „Sem én, sem a csapat többi tagja nem fog 'Eladó' táblával a nyakában sétálgatni. Ha viszont jön egy hiteles ajánlat, ami mögött ott van ténylegesen a tőke is, én leszek az első, aki felveti ezt a részvényeseknek megvitatásra. Ha megvalósulna az a nem túl valószínű forgatókönyv, hogy eladjuk a csapatot, mert kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot, higgyék el, el fogom mondani. Addig viszont minden más csak spekuláció.”

Értsd: ez a hiteles ajánlat szinte biztos, hogy nem a Rich Energytől fog érkezni.

00118012_138 (1)



Több probléma is van a csapat körül, ilyenek például a névadó Sahara nehézségei, Mallya szerint viszont ezek nem befolyásolják a csapat életét. „Nem újak a problémáik, három éve megvannak már. Ebből a három évből kétszer mi lettünk a negyedikek a konstruktőrök között. Szóval bármilyen problémái is vannak a részvényeseinknek, az nem befolyásolja az istálló életét.”

A tulajdonos szerint szó sincs megoldhatatlan problémákról. „A csapat független, profik által működtetett istálló, ami ráadásul teljesíteni is tud.”

Persze voltak időszakok, amikor sokkal közelebbi volt a tulajdonosváltás. „Amikor a Liberty lett a tulajdonos, és azt hitte mindenki, hogy akkor most minden megváltozik, komoly érdeklődés volt a csapat megvétele iránt. Ha hiszünk annak, amit mondanak, 2021-től alapvetően változik meg a bevételek elosztása. Ebből a Force India is profitálhat és sokkal értékesebbé válhat, ha mindez megvalósul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: