DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso elégedett: „Megcsináltuk!”

Fernando Alonso a verseny közben még indulatosan kérte csapatát arra, hogy csináljon valamit, még saját magát is parancsnoknak hívta utólag, végül aztán pontszerzőként ért célba az Osztrák Nagydíjon. A bokszutcából.

Fernando Alonsónak a tegnapi nap után kicserélték McLarenjében az MGU-K-t, valamint új első szárnyat is kapott, végül pedig a spanyolnak a bokszutcából kellett nekivágnia az Osztrák Nagydíjnak.

Ez a helyzet még jól is jött neki, amikor helyezkednie kellett az első kanyarokban, amikor pedig Bottas kiesése miatt virtuális Safety Car-periódus lépett életbe, csapatával jól döntött, és kiment a bokszba, ráadásul gumijaival is jól tudott bánni, így pedig végül pontszerzőként, a nyolcadik helyen tudott befutni, megelőzve a két Saubert.

„Megcsináltuk” - summázott Alonso a körülményekhez képest csodaszámba menő pontszerzés után a Movistar mikrofonja előtt. „Ezt magyaráztam a rádióban is a csapatnak, mint valami parancsnok. A pontszerzésért mentünk, ezt sikerült végül megvalósítani.”

00118011_478



A spanyol hálás azért, hogy autója nem küzdött olyan problémákkal, mint ami a többiek gumijait érintette. „A mi versenyünk sem volt mentes a nehézségektől, főleg az elején a forgalommal. Amikor beszorultam hat-hét autó mögé, totálisan akadályozva éreztem magam. Aztán a kiállás után a többiek elkezdtek küszködni a hólyagosodással a hátsó gumijaikon, nekünk szerencsére ez nem jött elő. Ennek köszönhetően tudtunk elkezdeni felzárkózni, ez volt az egésznek a kulcsa.”

Bármennyire furcsa, amit mond, Alonso szerint 2017-es első szárny került az autóra vasárnapra. „Kicsit vakon mentünk bele ebbe a versenybe, nem tudtuk, hogy fog működni az autó. Főleg azt nem tudtuk, milyen hatása lesz az autó működésére a tavalyi szárnynak. Azt sem tudtuk, hogy kellene beállítani, mert ezzel az autóval ezt a szárnyat soha nem próbáltuk ki.”

A verseny megkezdése előtt a papírforma nem azt ígérte, hogy ma Alonso pontot fog szerezni. „Elégedettnek kell lennünk ezzel a pontszerzéssel, nem számíthattunk rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: