DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen üzent a billentyűvitézeknek: Mindig neki lesz igaza

Minden sportban jelen van a féltékenység, a Red Bull fiatal pilótája pedig úgy érzi, ő is emiatt kap annyi bírálatot idén. Beszélt a fanyalgókról, akik sosem az arcába mondják véleményüket – kendőzetlen megszólalása azonban megint csak megosztó lehet a rajongók szemében.

Max Verstappen 2018-as szezonja csak a közelmúltban, a Kanadai Nagydíjon tért vissza a normál kerékvágásba: első hat versenyét balesetek, ütközések és véleményes incidensek jellemezték, amiért roppant mennyiségű bírálatot kellett elviselnie – többször is tanúbizonyságát adta, hogy elege van a kritikafolyamból, mint például a Francia Nagydíjon, mikor Sebastian Vettel balesete kapcsán emlegette fel, hogy a németet biztosan kevésbé hurcolják meg, mint őt.

„Minden sportban jelen van a gyűlölet és a féltékeny emberek. Azt hiszem, itt is erről lehet szó” – fejtegette a Guardiannek adott interjúban Verstappen. „Az emberek mindig azt hiszik, hogy ők jobban tudják. A fociban mindenki azt gondolja, hogy ő is lehetne vezetőedző, és jobban csinálná, amit kell. Hasonló a helyzet az F1-ben, mindent jobban tudnak, akkor is, ha közük sincsen hozzá.”



Verstappen, aki dobogóra állt az elmúlt két versenyen, Montrealban és Paul Ricardon, korábban is állította, semmiféle változás nem történt szemléletében vagy vezetési stílusában. A holland úgy látja, egyszerűen becsúszott néhány rosszul sikerült verseny, ami hirtelen megváltoztatta az addig őt dicsőítő közönség véleményét.

„Általánosságban rivaldafényben vagyok. Eddig az évig azonban minden csodálatos és nagyszerű volt, viszont két-három rossz hétvége után minden hirtelen megváltozott, és már csak azt hallottam, hogy többé nem is tudok vezetni.”

„Ez nagyon igazságtalan. A közösségi média billentyűvitézei csak begépelik, amit akarnak, sosem az arcomba mondják. Ezt nagyon gyengének tartom, a legtöbb vélemény pedig igazságtalan. Az emberek néha hibákat követnek el, és elismerem, hogy néha én is hibázok, ezzel kapcsolatban mindig is őszinte voltam. De aztán ők akkora hűhót csinálnak belőle, megpróbálják túlbonyolítani a helyzetet, találni valami hátsó magyarázatot, ami nem is létezik. Ez felbosszant engem” – üzent kritikusainak, elsősorban a kommentelő rajongóknak Verstappen. „Végső soron tudom, hogy mindig nekem lesz igazam. Persze hogy lesznek még nehéz időszakok, de tudom, hogy az autóban mi a dolgom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: