DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A csapatra hárítja Vettel a feltartást

Megbüntethetik a kvalifikáció harmadik helyezettjét, amiért a Q2-ben Sainzt akadályozta – a Renault első szárnya meg is sérült, továbbjutás azonban nem múlt az eseten. Vettel azzal védekezik, hogy csapata nem szólt neki.

Sebastian Vettel az időmérő második szakaszában akadályozta Carlos Sainzt, akinek ki kellett szélesítenie az egyes kanyart, hogy elkerülje a németet – ráadásul Renault-ja is megsérült a manőver során. Vettelt berendelték a stewardokhoz, így az időmérőn megszerzett harmadik rajtpozíciója nem tekinthető véglegesnek. A német a Ferrarira hárít:

„Lehetetlen volt látnom őt, és semmit sem mondtak róla, pedig általában a csapat megfelelően szokott értesíteni” – idézi a Sky Sports Vettelt. „Egy dolgot tehetek, hogy bocsánatot kérek, és bízom benne, hogy neki ezen nem múlt semmi.



„A hetes-nyolcas kanyarban előztem meg a gyorskörömön, utána a célegyenesben hátranéztem, de nem láttam őt. Amikor befordultam az egyes kanyarba, gondoltam, hogy valahol arrafelé lehet. Mint kiderült, épp gyorskört kezdett volna meg, de sajnos nem láttam. Nem szóltak a rádión, ezért bocsánatkéréssel tartozom neki. Nem volt benne szándékosság, az egyenesben lefelé néztem” – idézte fel az eseménysort Vettel.

Az incidens ellenére Q3-ba bejutó, ott kilencedik helyet szerző Carlos Sainz sem okolta feltétlenül a németet: „Nem mindig a versenyző hibája, ha nem szólnak neki. Nekem viszont ez egy első szárnyba került.”

Vettel 16:45-re rendelték be a versenybírákhoz, a történtek következményeiről természetesen be fogunk számolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: