DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Honda: Készen állunk a sikerekre a Red Bull oldalán

A Hondánál remélik, hogy a jövőre kezdődő házasság a Red Bull oldalán azonnal sikeres tud majd lenni, mivel az osztrák csapat egy jó kiindulási alapot kínál számukra.

Masashi Yamamoto, a Honda motorsportrészlegének vezetője mondta el mindezt, aki szerint a Red Bull-lal való együttműködés már akár 2019-ben is futamgyőzelmeket hozhat.

A Red Bull a Francia Nagydíj előtt jelentette be, hogy több, mint 10 év után elválnak útjaik a Renault-val és átváltanak a japán gyártó erőforrásaira. A Honda 2015-ös száguldó cirkuszba való visszatérése óta nem tett le sok mindent az asztalra, a McLaren pedig 3 évnyi kínlódás, tempóhátrány és megbízhatósági probléma után úgy döntött, hogy Renault-motorokra tér át.

Ettől az évtől kezdve a Toro Rosso oldalán fejlődik egyre látványosabban a Honda, ami optimizmusra ad okot a japánok részéről: „Az első három év a McLarennel nagyon-nagyon fontos volt. Megláthattuk, hogy mi minden változott azóta, hogy kiszálltunk az F1-ből és visszatértünk. Rendkívül hálásak vagyunk azért a három esztendőért. Attól a pillanattól kezdve, hogy a Toro Rossóval dolgozunk együtt, érezni lehetett, hogy ez egy fantasztikus döntés volt, egy csodálatos együttműködés. A következő lépés az, hogy győzelmeket szerezzünk, ezért állunk most össze a Red Bull-lal. A Red Bull egy rendkívül jó, stabil alapot ad számunkra, ezért úgy gondoljuk, ez volt a legjobb döntés, hogy elérhessük a céljainkat.”

Szépen fejlődik a Honda a Toro Rossóval


Yamamoto rengetegszer leült tárgyalni Helmut Markóval, amiről szintén ejtett néhány szót: „Többször is beszélgettünk Dr. Helmut Markóval és rájöttünk, hogy mindketten ugyanazokat az érdekeket képviseljük. A Red Bull és a Honda is a versenyzésért él, és mindkettőnknek az a célja, hogy versenyeket nyerjünk a Formula-1-ben. Ez a mi nagy lehetőségünk, hogy megmutassuk, mi rejlik bennünk és fejlődni tudjunk.”

Amikor megkérdezték Yamamotótól, hogy 2019-ben világbajnok lehet-e a Honda, így felelt: „Ez egy borzasztó nehéz kérdés, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Szorosan együtt kell működnünk [a Honda F1-es technikai vezetőjével, Toyoharu] Tanabéval. Ez a mi célunk, de ez egy hatalmas cél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: