DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Exkluzív: Hamilton előre dörzsöli tenyérét

Múlt vasárnap a Paul Ricard versenypályán újra átvette a vb-ponttáblázat vezető pozícióját Sebastian Vetteltől a Mercedes címvédője, Lewis Hamilton, aki magabiztosan készül a tripla forduló második, ausztriai felvonására. Az Ezüstnyíl jelentősebb aero-tuninggal vág neki a spielbergi hétvégének, a brit pedig szeretne profitálni ebből.

Mint ismeretes, Hamilton és Vettel gyakorlatilag ping-pongoznak a vb-tabella élén, a két négyszeres világbajnok több ízben is megfordult már az éllovas pozícióban a szezon során. A tripla forduló nyitófelvonására, a Francia Nagydíjra a német érkezett vezető pozícióban, de halovány, egyetlen pontnyi előnye 14 pontnyi hátrányra cserélődött fel, miután a rajtnál összecsapott Valtteri Bottasszal és csak az 5. helyre tudta visszaküzdeni magát, míg a brit nyert.

Hamilton hasonló eredménnyel szeretné folytatni a Red Bull Ringen is, ahová – a franciaországi motorfejlesztések után – komolyabb aero-tuninggel érkezett a címvédő Mercedes. Az oldaldobozoknál és a hátsó szárny területén látványos az Ezüstnyíl megújulása, de a különítmény mérnökei alaposan átdolgozták az autó többi porcikáját is. „Az idei szezon egy óriási fejlesztési verseny, amely mindig roppant szoros. Ha körbenézünk a boxutcában, szerintem nem sok csapatnál láthatunk jelentős fejlesztéseket, éppen ezért nagyon örülök annak, hogy a srácok ennyire keményen dolgoznak. Az a céljuk, hogy minőséget produkáljanak, ne pedig mennyiséget. Már nagyon várom, hogy kipróbáljam ezeket az újdonságokat a pályán is. Bízom abban, hogy ezek a segítségünkre lesznek a többiek ellen vívott csatában” – mondta Hamilton a csapata által szervezett csütörtöki sajtóértekezleten, ahol jelen volt a formula.hu is.



Amikor arra kérték, hogy hasonlítsa össze a szezonja eddigi alakulását Vettelével, a brit kifejtette: „Még nem ültem le, hogy átnézzem, mit csinált eddig idén. Nekem eddig volt néhány jól sikerült hétvégém, volt néhány olyan is, amely rosszabbul is sikerülhetett volna, párszor szenvedtem az autóval és éppencsak célbaértem. Nem emlékszem mindenre azzal kapcsolatban, hogyan alakultak Sebastian versenyei idén, hol volt erős, hol nem, Azt tudom, hogy néhány ízben a csapata hibázott. Számomra kizárólag az a fontos, hogy a saját dolgaim jól alakuljanak. Az előző hétvége szerintem jól megmutatta ezt, de Barcelona és néhány másik hétvége is rávilágított, hogy minden egyes alkalommal maximális teljesítményt kell nyújtanom.”

Vettel és Bottas Le Castellet-i incidense kapcsán felmerült a kérdés: tart-e Hamilton attól, hogy a pályán, viaskodás közben összeakadhat a némettel? „Minden egyes versenyzőnek volt már incidense, mindannyian követünk el hibákat. Olyan ez, mint egy névjegy. Vannak esetek, amikor az egyik versenyző nagyobb teret ad, mint a másik, az ilyeneket pedig nagyon jól megjegyezzük. Jelen esetben például én jól emlékszem, hogy Sebastian mennyire közel volt hozzám. Jómagam szuper későn fékeztem, mert nem akartam, hogy hátulról eltaláljon. Vannak versenyzők, akiknek több helyet kell adni, mint másoknak. Ennyi az egész. Elég régen versenyzem már ahhoz, hogy tudjam: ezen a területen mindig van új tanulnivaló” – mondta a listavezető.

Noha az új szerződését még mindig nem jelentették be, a szigetországi bajnokkal kapcsolatban újabb slágertéma van a paddockban. Szó szerint sláger, ugyanis a brit bulvárlapok csütörtöki állítása szerint Christina Aguilera új, Pipe című dalában XNDA álnéven Hamilton énekel duettet a dívával. A popkarrierrel köztudott kacérkodó, Aguilerával szoros baráti viszonyt ápoló pilóta nem ismerte el, de nem is cáfolta az állítást: „Semmi nem változott a legutóbbi verseny óta, nálam a központban továbbra is a Formula 1 áll, erre összpontosítok. Minden energiámat arra fordítom, hogy megnyerjem a világbajnokságot” – hangzott Hamilton válasza az ügyet firtató kérdésre, az ábrázatán látható óriási vigyor azonban többet mondott minden szónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: