DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff figyelmeztet: gyorsan megfordulhat a vb-harc

A Mercedes csapatvezetője szerint nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az F1-es Francia Nagydíjon mutatott teljesítményükből: továbbra is kiélezett a küzdelem a három nagycsapat között.

A múlt hétvégi Francia Nagydíjon ismét a Mercedes vitte a prímet: pilótáik kisajátították az első sort, Lewis Hamilton pedig magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, s alighanem Valtteri Bottas is dobogóra állhatott volna, ha nem ütközik neki az első kanyarban Sebastian Vettel. Hamilton ráadásul idei harmadik sikerének és német ellenfele ötödik helyének köszönhetően újból átvette a vezetést a pontversenyben: az elmúlt öt futam során már harmadszor változott az éllovas személye.

f1-start-francia-dppi-1



Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője nem bízza el magát a Paul Ricardon aratott siker és a vb-vezetés miatt, elmondása szerint ugyanis bőven lesz még fordulat a 2018-as idényben: „Nagyon gyorsan megfordulhat a küzdelem. Egy kiesés vagy az ellenfél győzelme ismét átfordíthatja az állást. Nem hiszem, hogy ez mostanában változna, az egész szezonra ez lesz a jellemző” – idézi szavait a PlanetF1.com szakoldal.

A Mercedes erős franciaországi teljesítménye nem kis részben a végre bevetett új erőforrásnak is köszönhető, ezt Wolff is elismerte, a csapatvezető szerint ugyanakkor ebből sem lehet messzemenő következtetéseket levonni:

„Összességében úgy távozunk a hétvégéről, hogy a pozitív oldalát nézzük a teljesítményünknek. Az autónk gyors volt, és úgy éreztük, hogy a fejlesztéseink valóban előrelépést jelentettek. Köszönet mindenkinek a csapatból, akik keményen dolgoztak azért, hogy már ezen a hétvégén pályára vihessük őket. Ugyanakkor ebből semmilyen következtetést nem vonhatunk le a következő versenyekre nézve: továbbra is háromoldalú a küzdelem, és a legjobbunkra lesz szükségünk, hogy megismételjük ezt a produkciót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: