DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Nem a francia forma lesz a minta

A McLaren kétszeres világbajnoka még mindig optimista, és abban bízik, hogy a legutóbbi gyászos szereplésen túlléphet ő és a csapata, és az osztrák versenyen sokkal jobban teljesítenek majd.

Meglehetősen furcsa lehetett Fernando Alonso számára, hogy egy héten belül megjárta a mennyet – a Le Mans-i 24 órás megnyerése –, valamint a poklot is, amikor az elmúlt versenyen semmi sem sikerült a Formula-1-es Francia Nagydíjon. A kétszeres világbajnok egyáltalán nem volt boldog, ám tett egy nyilatkozatot, miszerint boldog, hogy itt lehet, a világ 20 legjobb pilótája között. Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, nagyon reméli, hogy a legutóbbi futamon tapasztaltak – sem az időmérő nem sikerült számára, sem pedig a verseny – nem egy trend kezdetét, hanem annak végét jelentette a McLarennél, és már a mostani, osztrák versenyhétvégén elindulnak kifele a gödörből.

 McLaren-Alonso-dppi



„Megvolt az idei szezon legrosszabb teljesítménye, és én abban reménykedem, hogy ez egyszeri alkalom volt, mert ez a teljesítmény egyszerűen nem normális. Minden szempontból emelnünk kell a teljesítményünk szintjén, és megoldást kell találnunk arra, hogy Spielbergben és Silverstone-ban jobban szerepeljünk” – jelentette ki Alonso.

A kétszeres világbajnok ugyanakkor elismeri, hogy ez az időszak nem éppen arra jó, hogy elemzésre, a hibák kijavítására használják, hiszen egymást követő három hétvégén kell bizonyítaniuk.

„Bízom a csapatban, tudom, hogy előre léphetünk a fejlesztéseinknek köszönhetően a következő versenyeken. De az is igaz, ehhez az lenne az ideális, hogy legyen egy kis idő elemezni az adatokat, hogy új alkatrészeket próbálhassunk ki a minél jobb szereplés érdekében, ám erre most nincs időnk. Nincs más hátra, így kell bizonyítanunk” – állította a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: