DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Nem lep meg a McLaren érdeklődése

Délelőtt beszámoltunk róla, hogy a McLaren ajánlatot tett Daniel Ricciardo számára, most pedig az ausztrál pilóta véleményét is megtudtuk az esettel kapcsolatban.

Jelenleg Ricciardo jövője a legforróbb téma a Formula-1-ben, mivel az ausztrál szerződése év végén lejár a Red Bull-lal, így szabadon igazolhatóvá válik. A McLaren részéről mutatott évi 20 millió dolláros érdeklődésre így reagált: „Nagyjából egy órával ezelőtt láttam a hírt. Ami azt illeti, nekem még nem szólt erről senki. Őszinte leszek, mindenki a Mercedesszel és a Ferrarival boronál össze, de engem nem lepne meg, ha mások is érdeklődnének, és a McLaren az egyikük. Valószínűleg Fernandón fog múlni a dolog. Ha elmegy az IndyCar-ba, akkor minden bizonnyal szeretnének egy tapasztalt pilótát szerezni helyette. Majd meglátjuk, sok mindenen múlik. Egyelőre ennyit tudok mondani.”

Több csapat közül válogathat Daniel Ricciardo


Ricciardo korábban azt mondta, csak azután szeretné meghozni döntését, hogy lezárul a motor-mizéria a Red Bull körül. Kedd óta tudjuk, hogy a Honda erőforrásaira vált át 2019-től az osztrák istálló, így most már csak Ricciardo döntésére várunk: „Nem ért meglepetésként a váltás, számítottam rá. Készültem erre fejben, így most, hogy már hivatalos, át kell magamban gondolnom ennek az előnyeit és a hátrányait is, hogy rájöjjek, ez egy jó döntés volt-e vagy sem.”

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen határidő a Red Bull felől, hogy eldöntse, hol folytatja, így válaszolt: „Most, hogy pont került a motorkérdés végére, valószínűleg néhány héten belül szeretnének hallani valamit, hogy ők is nyugodtabban készülhessenek 2019-re. Nekem, személy szerint szintén jól jönne, ha már a nyári szünet előtt tisztázódnának a dolgok, mert ha az augusztusi négy hétből kettőt a telefonon lógva töltök, az számomra sem ideális. Inkább előbb, mint utóbb fog megszületni a döntésem” – zárta az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: