DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly rögtön újoncként hazai pályán versenyezhet

Pierre Gasly számára fantasztikus élmény lesz, hogy rögtön újoncként egy Francia Nagydíjon versenyezhet, Brendon Hartley pedig korábbi ismereteire alapoz Le Castellet-ben.

Pierre Gasly mindössze tizenkét éves volt, amikor Franciaországban utoljára Formula-1-es versenyt rendeztek, azóta viszont a Toro Rosso színeiben idén bemutatkozhatott a száguldó cirkusz mezőnyében. Hogy-hogy nem, a Francia Nagydíj újonc szezonjával párhuzamosan visszatér a versenynaptárba, aminek Gasly nagyon örül, míg csapattársa, Brendon Hartley korábbi tapasztalataira építene, hogy a lehető legkevésbé az ismeretlenbe ugorjon fejest.

„Hihetelen érzés, hogy az újonc szezonomban a Francia Nagydíj is visszatér a versenynaptárba” - lelkendezik Gasly. „Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a hazámban versenyezhetek. Beszéltem Jean Alesivel és Alain Prosttal is ezzel kapcsolatban, mindketten azt mondták, egyszer meg kell ezt tapasztalnom franciaként. Nem gondolom, hogy ez extra nyomást, sokkal inkább extra motivációt jelent majd. Aztán remélhetőleg a francia istálló és a három francia versenyző ismét beindítja az érdeklődést a Formula-1 iránt. Persze azért én magam is igyekszem ehhez hozzájárulni!”

00118008_626



„Voltak itt sikereim a múltban, az F4-ben nyerni tudtam, a két literes Formula Renault-ban pole-om volt, a 3,5-ben pedig második voltam. Mindig jól mentem itt, szeretem is, szóval remélem, sikerül egy nagyon jó eredményt összehoznom” - tette még hozzá a toro rossós.

„Nagyon jól ismerem a Paul Ricard-pályát, igaz, nem az F1-ből” - árulta el az egyértelmű információt Brendon Hartley. „Rengeteget teszteltem itt LMP1-es autóval, 2013-ban pedig, még az LMP2-ben, nyerni is tudtam itt. Éjszaka elég jól elboldogulnék itt, bár igaz, az F1-ben nem erről lesz szó... Régen ez a pálya rettenetesen igénybe vette a bal első gumikat, de ez az újraaszfaltozással valószínűleg azért változhatott. Jó ez a pálya, a történelme miatt nagyon várom már, ráadásul nincs is messze Monacótól. A pálya nagyon szeles tud lenni, nem véletlenül kapta a leghosszabb egyenes egy szélről a nevét, szóval ezzel is meg kell birkóznunk a hétvége folyamán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: