DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Newey nem cáfolja a renault-s pletykákat

Adrian Newey, a Red Bull Racing 59 éves brit tervezője Le Mans-ban tartózkodott, ahol egyelőre nem kívánt reagálni a pletykákra, amelyek szerint elhagyja az energiaitalosokat a szezon végén.

2018-ban lejár a szerződése Adrian Newey-nak a Red Bull-lal, így mostanság az ő jövőjét övezi a legnagyobb érdeklődés a Formula-1-es szakemberek közül. A legbiztosabb lábakon álló híresztelés alighanem az, hogy a francia Renault istállója szeretné megszerezni magának a britet. A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nemrég kijelentette, hogy újra az élmezőnyben szeretné látni a csapatot, ez pedig alátámaszthatja a híreket, Newey pedig így továbbra is a Renault kötelékében maradhatna és Angliából sem kellene elköltöznie.



A hétvégén Le Mans-ban tartózkodott a mérnök, ahol fia, Harrison Newey az orosz SMP csapattal vett részt a legendás versenyen: „Továbbra is a Red Bull alkalmazásában állok, illetve a partnerségnek köszönhetően az Aston Martinnal is együtt dolgozom. Most a fiammal együtt jöttem Le Mans-ba, így erről nem is szeretnék beszélni többet egyelőre” – mondta sejtelmesen Adrian Newey.

A Renault-nál egyébként nem is tagadják, hogy kivetették a hálójukat a sztártervezőre, mivel nemrég rá kellett jönniük, hogy sokkal mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben, ha el szeretnének érni valamit az F1-ben, márpedig az istállónak mostantól ez a legfőbb célja Cyril Abiteboul elmondása alapján, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy létrejön a Newey-Renault házasság a jövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: