DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gené: 2018 Vettel éve lehet

Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjon aratott rajt-cél győzelmével visszavette a vezetést a pontversenyben, Marc Gené szerint pedig ez lehet a német éve az F1-ben.

A heppenheimi születésű négyszeres világbajnok 2015 óta erősíti az olasz istállót, amely érkezése óta folyamatosan fejlődik, tavaly pedig már harcban voltak a világbajnoki címért is. Idén az eddigi hét futamból ő nyerte a legtöbbet, szám szerint hármat, és a legutóbbi, montreali versenyhétvégére érkezett motorfejlesztéssel dominálta a Kanadai Nagydíjat Vettel és a Ferrari.

Az olaszok tesztpilótája, Marc Gené állítása szerint 2018-ra teljesen megváltozott az atmoszféra az istállónál: „Az egész gárda sokkal egységesebb és összetartóbb, mint korábban. Rendkívül fiatal csapattal dolgozunk, akik egyelőre nagyszerűen teljesítenek” – mondta el a Ferrari 44 éves spanyol tesztpilótája, Marc Gené.

Gené szerint eljött Vettel ideje


„Vettel jelenleg egyetlen pontnak köszönhetően vezeti a világbajnoki összetettet a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton előtt. Igaz, a konstruktőri tabellán még mindig a Mercedes áll előrébb, de sok van még hátra, szóval bármi megtörténhet. Tanultunk az elmúlt években elkövetett hibáinkból, ezért is gondolom azt, hogy 2018 Vettel éve lehet, bár nem lesz egyszerű dolgunk” – zárta gondolatait Gené.

Azonban a Ferrari nehéz feladat előtt áll, ha meg szeretnék nyerni a konstruktőri címet is, mivel 17 pontos lemaradásban vannak a német istállóval szemben, amihez az is hozzájárult, hogy Kimi Raikkönen kétszer is önhibáján kívül kényszerült feladni egy futamot. A Scuderiának ezentúl mindkét autóra maximálisan oda kell figyelnie, hogy esélyük legyen a konstruktőri cím elnyerésére is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: