DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Rossz irányba halad az F1

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája élesen bírálta a Formula-1 döntéshozóit, miután csak az 5. helyen fejezte be a Kanadai Nagydíjat. Nem gondolja, hogy az F1 a megbízhatóságról kellene szóljon.

A 2018-as szezonban a pilóták csak három erőforrást használhatnak fel büntetés nélkül, így elővigyázatosságból a Mercedes nem merte beszerelni az új motort az autókba, emiatt kellett Hamiltonnak ugyanazzal az erőforrással versenyeznie, amit az előző hat futamon is használt.

A négyszeres világbajnok végig attól tartott, hogy megáll alatta az autó, de a szabályalkotókhoz is volt néhány keresetlen szava: „Remélem, jövőre nem viszik le kettőre a limitet… Ez az egész kezd nevetséges lenni” - fakadt ki a brit.

Hamilton szerint nem jó irányba tart az F1


„Nyilvánvalóan sokkal jobb lenne, ha több motort használhatnánk egy szezonban. Tartok tőle, hogy a megbízhatóság fogja eldönteni a bajnoki címet, erre pedig senki sem kíváncsi. Mindenki azt szeretné látni, hogy a valós teljesítményt hozzuk ki az autókból, szóval véleményem szerint nem a megfelelő irányba halad az F1.”

Ezután Hamilton azért röviden összefoglalta a versenyét is, persze itt is a motor került előtérbe: „Örülök, hogy egyáltalán célba tudtam érni, mivel a rajt után nem sokkal elment az erő az autóból. Túlmelegedett a motor és semmit sem tehettem ellene. Csak arra tudtam gondolni, hogy vajon melyik körben adja meg magát. Hol volt erő az autóban, hol pedig nem. Sokkal több pontot is veszthettem volna ma” – zárta összegzését Lewis Hamilton, aki 5. helyének köszönhetően visszacsúszott a világbajnoki pontverseny második helyére, a versenyt megnyerő Sebastian Vettel mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: