DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nyomasztják az elvárások a Toro Rossót

Indokolatlanul magasra került a léc a Toro Rosso számára, amiről a váratlan bahreini negyedik helyezés tehet – vallja Brendon Hartley, aki szerint be kell látniuk, hogy az egy egyszeri alkalom volt.

Mindössze az idei második Formula-1-es versenyhétvégéig kellett várnia a Toro Rossóval szövetkező Hondának, hogy visszatérése óta a legjobb eredményt könyvelhesse el magának – Bahreinben az alakulat mindenki nagy meglepetésére negyedikként zárt, azonnal felülmúlva a korábbi McLaren-Honda eredményeit. Bizonyos szempontból azonban túl korán érkezett számukra a siker, Hartley szerint a csapat ugyanis nincs még felnőve a top 5-ös eredményekhez.

„Nem túlzó azt mondani, hogy Bahreinben minden elvárásunkat túlszárnyaltuk. A szezon előtti megbeszélésünkön még arról volt szó, hogy milyen nehéz lesz az első néhány versenyünk. Jelentős mennyiségű időt és energiát szántunk a Hondával való egyesülésre, miközben az aerodinamikai osztályon is elég sok változás zajlott. Aztán jött Bahrein, ami után szerintem nemcsak a saját, hanem mások elvárásai is az egekbe szöktek.”

tororosso-bahrein-gasly



Az új-zélandi szerint az ottani eredmény egyszeri siker volt, amit Toro Rosso azóta mutatott teljesítménye is alátámaszt. Hartley és csapattársa, Pierre Gasly a szezon eddigi hat versenyén (a negyedik helyezést kivéve) mindössze hét pontot szerzett. „Nagyon kíméletesen bánunk a gumikkal, és míg Bahreinben mások szenvedtek velük, mi a tökéletes tartományban tudtuk azokat használni. Emellett ráadásul a szél sem fújt, amire különösen érzékeny az autó. A versenytempónk azóta sem az igazi, de látszik a fény az alagút végén. Mindenki motivált, mindenki keményen dolgozik, de Bahrein miatt felesleges nyomás kerülhetett ránk. Mindegy is, ilyen a Formula-1, más csapatok teljesítménye is hullámzik hétről hétre.”

„A bahreini eredményünk sokkal jobb lett, mint amire számítottunk” – vette át a szót a Honda technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe. „Meg kell nyugodnunk és lépésről lépésre kell tovább fejlesztenünk az autót. Tudjuk, hogy le vagyunk maradva, és a felzárkózásra kell koncentrálnunk” - vázolta a helyzetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: