DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nem értik, miért nem nyerek rögtön

Hazai, monacói F1-es futamán versenyezve Charles Leclerc óriási támogatói bázist tudhatott maga mögött – olyanokat is, akik naivan egy Sauber volánja mögött futamgyőzelmet vártak a pilótától.

Szülővárosában rajthoz állva Charles Leclerc úgy érezte magát, mintha a teljes lakosság az ő sikerét akarta volna – talán túlzott optimizmussal is. Egyetlen kezünkön meg tudnánk számolni, összesen hány Formula-1-es versenyző került ki a hercegségből (öt személyről van szó), így teljesen érthető, hogy a helyiek tenyerükön hordozzák a városállam tehetségét. A nagy rajongás közepette azonban Leclerc egy váratlan jelenséggel is szembesült a hétvége folyamán.

leclerc-albertherceg-monaco

A monacói pilóta és a monacói herceg


„Sokan hajtottak engem, ami nagyszerű volt, de eközben azt is észrevettem, hogy többen most először néztek F1-et, ezért nem értették, miért nem tudok rögtön futamot nyerni. Úgy voltak vele, hogy ’csak tizennegyedik lettél, pole-ban kéne lenned’. Nehéz volt elmagyarázni a helyzetet olyanoknak, akik nincsenek igazán benne a sportban” – számolt be élményeiről a húsz éves pilóta.

„Nagyon sok támogatást kaptam tőlük, sokat motiváltak, de rájöttem, hogy akik nem követik a Formula-1-et, azok nem is igazán értik, hogy a pilótákkal szemben az autóknak jóval nagyobb szerepük van a sikerben. Látjuk [a csapaton] a fejlődést, de versenyt még mindig nem tudnánk nyerni.”

Leclerc még magától Albert hercegtől is személyes támogatásban is részesült. „Nagyszerű élmény volt. A herceg rendkívüli módon támogatott engem az egész hétvége folyamán, amiért köszönetet kell mondanom neki. 11 vagy 12 éves korom óta óriási segítségem, nagyszerű, hogy mai napig itt van mellettem. Lényegében az egész város mögöttem állt. Ahányszor kimentem az utcára, mindig mondták, hogy ’gyerünk, meg tudod csinálni’. Ez sok pluszt adott nekem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: