DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Erre elég a Mercedes Monacóban

Valtteri Bottas nem repes az örömtől a Monacói Nagydíjon elért 5. helyezése után, ahol ráadásul eltérő gumiválasztásával sem ment sokra. Megnyugtatja azért, hogy maga mögött tudja a csapat legnehezebb versenyét.

Bár a hibridkorszak kezdete óta a Mercedes Monacóban is többször képes volt diktálni a tempót, a csapat idei modelljének egyáltalán nem erőssége a városállam extralassú pályája. Persze ez is viszonylagos, hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas így is szereztek egy 3. és egy 5. helyet, a pilóták azonban tehetetlennek érezték magukat a futam nagy részében.

Bottas az élmezőny többi tagjától eltérő taktikát választott, hiszen egyetlen bokszkiállása során a keményebb gumikeveréket választotta, de pozíciót nyerni így sem tudott az előtte haladó Kimi Raikkönennel szemben.

bottas_3



„Helyes döntésnek tartom, hogy a második etapra a szuperlágy gumikat raktuk fel, úgy éreztem, hogy jobban működnek az ultralágyaknál” – magyarázta a Sky Sportsnak. „Kár, hogy amikor egy másodperces közelségbe kerültem Kimihez, elkezdtek túlmelegedni a fékek és a motor – ez tehát bekorlátozta, hogy mire lehetünk képesek. A sebességkülönbség pedig olyan kicsi volt közöttünk, hogy nem volt lehetséges az előzés, ráadásul a biztonsági autótól sem érkezett segítség. A jelenlegi autónkat ismerve nem tudok olyan dolgot kiemelni, amit másképp kellett volna csinálnunk. Persze az ötödik rajthellyel megnehezítettem a saját dolgom, de tisztában vagyunk az autónk gyengeségeivel, és ez a pálya a tökéletes helyszín ezek kihangsúlyozására.”

A Mercedes finnje eggyel alulmúlta tavalyi monacói eredményét, az ötödik hellyel tíz pontot szerzett, a bajnoki tabellán pedig veszített egy helyezést a most győztes Daniel Ricciardóval szemben.

„Nem mondanám, hogy megkönnyebbültem, hiszen nem vagyunk elégedettek az eredménnyel” – mondta. „Tudtuk, hogy nehéz lehet számunkra a hétvége, és pontosan így is történt, hiszen nem hoztunk el innen annyi pontot, mint szerettünk volna. Ennél rosszabbul is alakulhatott volna, de a Ferrari sem futott tökéletes hétvégét. Most Montrealba megyünk, ott pedig jobbnak érezzük az esélyeinket az itteninél.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: