DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Befejezetlen ügyem van Monacóban

Két éve is megszerezte az első rajtkockát Monacóban az ausztrál Daniel Ricciardo, ám nem tudta győzelemre váltani egy elrontott kerékcsere miatt. Idén kijavítana a tavalyi hibát az F1-es futamon.

Eddig mindent visz a Red Bull-pilóta a monacói hétvégén, az ő neve állt az élen az első, a második és a harmadik szabadedzés után is, majd az időmérő mindhárom szakaszát behúzta. A Q3-ban ő volt az első, aki be tudott menni 1:11 alá, 1:10.810-es ideje új időmérős körrekord. Ricciardo ezzel a világbajnoki éllovas Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt is maga mögé utasította.

Ugyanakkor mindez hiába, az ausztrál nyilvánvalóvá tette, csak akkor lesz elgedett, ha ő emelheti magasba a futamgyőztesnek járó trófeát. „Egész héten jó éreztem magam, úgyhogy megpróbálom ezt az érzést vasárnapra is átvinni. Egy 1:10-es idő itt, Monacóban… Biztosan jól néz ki televízión keresztül, de az autóban egyenesen kellemes érzés” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.



Nemcsak a jó forma dobja fel a Red Bull versenyzőjét, a 2016-os fiaskó kijavítása is külön motiválja.

„Az az eset feltüzel. Mindig van, ami motiváljon, de tudom, itt még befejezetlen ügyem van. Természetesen elképesztően boldog vagyok a mai teljesítményünk miatt, de addig nem mutatom ki az érzéseimet, amíg meg nem kapom a legnagyobb trófeát, s elégedett sem leszek. Határozottan állíthatom, hogy mindent meg fogunk tenni vasárnap a győzelemért” – fogadkozott az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: