DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Reggeli után már száguldoznának a Miami Nagydíjon

Miami városa akár azt is vállalná, hogy vasárnap reggel rendezze meg a 2019-es évtől a Formula-1-es futamot, hogy világszerte minél többen követhessék a versenyt.

Néhány hete döntött arról a floridai város vezetősége, hogy F1-es nagydíjat rendezne a következő évtől. A szervezők elkezdhettek tárgyalni a sportág irányítóival, s 2019-től 2028-ig kötnének szerződést.

Több részletet is bemutattak már a tervekből, így az utcai pálya lehetséges vonatvezetését is megismerhettük. Ha már a jövő évi versenynaptárba bekerülne a futam, valószínűleg októberben tartanák meg, az Austini Nagydíj előtt. Emellett már a kezdési időpont is körvonalazódik, s könnyen lehet, teljesen szembemegy majd az F1 tradícióival.



A legtöbb futam – a villanyfényesek kivételével – kora délután szokott kezdődni, Miami viszont nyitott lenne arra, hogy helyi idő szerint a reggeli órákban rajtoljon el a verseny.

„A tervezetben reggeli kezdést javasoltak a szervezők, hogy világszerte több nézőt vonzzon az esemény. Így Európában délután látnák, Ázsiában pedig főműsoridőben. Nem lenne annyira látványos, mint egy esti futam, de így is lenyűgöző lenne a háttér az égbolttal és hasonló dolgokkal” – mondta Ken Russell városvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: