DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Monacót nyugodtan viheti a Red Bull

Bár Daniel Ricciardo uralta a mezőnyt a Monacói Nagydíj időmérőjén és a futamgyőzelemre is ő a fő esélyes, Lewis Hamiltont egyáltalán nem hozza zavarba a Red Bull fölénye, ami szerinte csak ideiglenes.

A Mercedes egy 3. és egy 5. hellyel zárta a kvalifikációt, a Red Bull és a Ferrari is képes volt eléjük kerülni legalább egy autóval, és bár Monacóban nehéz az előzésre alapozni, Hamilton mégis remél némi átrendeződést a versenytől. Már csak amiatt is, mert tudja, a Red Bullnál csak egy-egy szettet hoztak a szuper- és az ultralágy gumikból, így azokat egyáltalán nem próbálták még ki a hétvége során – márpedig egy száraz futamon muszáj lesz valamelyiket ismeretlenül is feltenniük.

hamilton_10



„Gratulálok Danielnek, nagyszerű munkát végzett. Egész hétvégén megvolt a tempóelőnyük, és tudtuk, hogy most is ez lesz a helyzet. Mindent megtettem, hogy javítsak az utolsó körömben, és eleinte egy kicsit jobban is álltam, de nem tudtam megőrizni a végéig” – magyarázta a Vetteltől való elmaradás okát a brit a leintést követően.

„Holnap persze még egy hosszú verseny vár ránk, és ők [a Red Bull] szerintem még ki sem próbálták a keményebb gumit, szóval érdekes lesz látni, milyen lesz holnap a tempónk. Nekünk csak figyelnünk kell arra, hogy lesben álljunk, és bármikor képesek legyünk reagálni.”

Arra a kérdésre, hogy hova tűnt a Mercedes Barcelonában mutatott lehengerlő tempója, Hamilton a magyarázatot egyértelműen a két pálya eltérő karakterisztikájában látja. Nem is tagadja, a csapat nem Monaco sajátságait vette alapul az autó építésénél.

„Többnyire a tapadás okozza a lemaradásunkat. De 21 verseny van a szezonban, a mérnököknek pedig azt kell kiokoskodniuk, hogy az autónk a pályák többségén működjön jól. Csak néhány ilyen lassú helyszín van, szóval nem is bánjuk, hogy a Red Bull itt gyors, hiszen remélhetőleg a Barcelonához hasonló, közepes tempójú helyeken mi leszünk majd fölényben. És azokból van több” – célozgatott a szezonbeli esélyeire a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: