DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussent nem érdekli mások véleménye

Kevin Magnussen nem lopta be magát az F1-es mezőny szívébe. Van, aki a legsporszerűtlenebb, van, aki a legveszélyesebb pilótának tartja. Őt viszont nem érdeklik a kritikák.

Néhány évvel ezelőtt Pastor Maldonado volt a Formula-1 ügyeletes rosszfiúja, most ezt a nem éppen kitüntető címet elnyerte tőle a Haas pilótája, Kevin Magnussen. A tavalyi és az idei évben annyi balhés esete volt, amennyi másnak akár egész pályafutása alatt sem.

Tavaly júliusban, a Magyar Nagydíj leintése után Nico Hülkenberg (egy büntetéssel járó leszorítás után) a rajtrács legsportszerűtlenebb pilótájának nevezte a fiatal dánt, míg a bakui incidenst követően, a Toro Rosso-Hondát vezető Pierre Gasly a valaha volt legveszélyesebb riválisának titulálta őt, nem a jó értelemben.

Legutóbb, Barcelonában is figyelmeztetésben részesült a versenybíróságtól, ezúttal Charles Leclerc előtt vágott hirtelen keresztbe, érthetetlen módon az utolsó pillanatban, ráadásul szabadedzésen, óriási sebességnél. Még a kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen is figyelmeztette Magnussent, hogy vegyen vissza a kétes megítélésű, veszélyhelyzetet okozó eseteiből.

Ebből óriási baj származhatott volna Bakuban


Zavarja mindez a Haas-pilótát? „Abszolút nem érdekel, mit gondolnak rólam a többiek. Azt mondanak, amit akarnak. A csapatra fókuszálok, teljesen kizárom a médiát magamból. Annyira irreleváns és kontrollálatlan, hogy egyszerűen nem érdekel” – reagált Kevin Magnussen az ESPN szakoldalon.

„Soha nincs olyan, hogy egy interjúból egyetlen sztori kerekedne, rengeteg különböző interpretációja születik. Általában jobb is kihagyni ezt az életünkből. A közösségi médiában sem vagyok jelen. Vannak rá embereim, akik ellátják ezt a feladatot, ha például valamit posztolni szeretnék, ezeknek a srácoknak küldöm el, így nem kell bajlódnom az applikációkkal” – mutatott rá a dán.

„A weboldalakat sem nagyon olvasgatom, számomra teljesen irreleváns. Ha valóban foglalkoznék ilyenekkel és hagynám, hogy a tudatomba hatoljanak, kifejezetten frusztráló lehetne. Nemrég nyilatkoztam valakinek, ami már úgy jelent meg később, hogy én a versenyautóban akarok meghalni, ami komplett őrültség.”

„De pont ezért nem idegesítem magam ezeken a dolgokon, biztosan más is tapasztalta már, hogy elmond valamit és másnap egészen más körítésben jelenik meg. Inkább kizárom” – tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: