DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc ignorálja, hogy nagyokhoz hasonlítják

Alain Prost dicsérte, mások Sennáéhoz és Schumacheréhez hasonló jövőt jósolnak a monacói Charles Leclerc-nek, aki szerénységgel kezeli a nagy elvárásokat.

Tulajdonképpen már azóta, hogy sorozatban nyerni kezdett a Formula-2-ben – a tavalyi bajnoki címet újoncként, rekordokat felállítva szerezte meg –, úgy tekintenek Charles Leclerc-re, mint a Ferrari leendő pilótájára, akár már a 2019-es szezonban. Ezek a spekulációk nem kis terhet akasztanak egy 20 éves pilóta nyakába, ráadásul olyan bajnokokhoz is hasonlították már Leclerc-t, mint Ayrton Senna vagy Michael Schumacher.

„Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen nevekkel együtt emlegetnek” – mondta hazai versenye, a Monacói Nagydíj előtt Leclerc a Blick lapnak. „De igyekszem ignorálni az ilyet, mert a Formula-1-ben még mindig sok mindent kell megtanulnom.”



Senna nagy ellenfele, a négyszeres világbajnok Alain Prost szintén méltatta Leclerc-t, aki válaszolt a francia elismerésére: „Ebből nagy erőt tudok meríteni. Már régóta ismerjük egymást, mivel van egy háza Franciaország déli részén.”

A GP3 és F2 első próbálkozásra való megnyerése után sokat vártak Leclerc-től, a szezon első versenyein azonban nem alkotott kiemelkedőt. Az Azerbajdzsáni Nagydíjon azonban összeálltak a tényezők, az Alfa Romeo Sauber pilótája pompás hatodik helyet szerzett, Spanyolországban pedig újabb pontot gyűjtött.

„Minél többet tudsz az autóról, annál magabiztosabban ülsz benne. Talán ez hiányzott az első két versenyen, ami hibákhoz vezet. Emellett a Formula-2 és Formula-1 közötti ugrás is sokkal nagyobb, mint az ember gondolná. A gumikezelés önmagában egy tudomány” – magyarázta a versenyző, aki már Fernando Alonsóval is párbajozott. „Amikor egy ennyire agresszív pilótával, kétszeres világbajnokkal harcolunk, akkor kétszer annyit lehet tanulni, mint más versenyzők ellen. Egyébként Fernando is a mezőny végén kezdett, egy Minardiban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: