DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F2-es ász messziről elkerüli a Red Bullt programját

Számos tehetség köszönheti berobbanását a Red Bullnak, Artem Markelov azonban, reagálva a Hartley-val kapcsolatos pletykákra, arról beszélt, önszántából sosem ülne egy Toro Rossóba.

A 23 éves orosz, Artem Markelov a Formula-2 2017-es második helyezettje, aki továbbra is a bajnokságban versenyez, emellett az idei szezontól egy F1-es csapathoz is kötődik, a Renault-hoz, ahol fejlesztőpilóta státuszt kapott. A pletykák szerint Brendon Hartley helye inog a Toro Rossónál, ezzel kapcsolatban kérdezték Markelovot – aki élesen elhatárolódott a faenzai csapattól és a Red Bull teljes utánpótlás-szisztémájától:

„Hogy elfogadnám-e, hogy Hartley helyét vegyem át a Toro Rossónál?” – nyitotta válaszát kérdéssel Markelov a Sport FM-nek. „Ha a Renault azt mondaná, hogy menjek, akkor lehetséges, de saját akaratomból nem ülnék egy Toro Rossóba. Ismerve Dr. Markót, ismerve, hogyan teszi tönkre fiatal versenyzők karrierjét… Nekem erre nincs szükségem.”



Markelov, aki előtt többet között honfitársa, Danyiil Kvjat sorsa lebeghetett, úgy gondolja, hosszú távon sem érné meg a Toro Rossóhoz csatlakozni: „Hallani olyan pletykákat, hogy Christian Horner távozhat a Red Bulltól, és hogy a Red Bull menne a Formula-1-ből. Ez csak szóbeszéd, de nem tudom, milyen kilátások várnak arra, aki a Toro Rossónál és Red Bullnál versenyez” – érvelt az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: