DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen optimistán várja a Monacói Nagydíjat

Nem olyan rossz eddig a Ferrari 2018-as F1-es szezonja Kimi Raikkönen szerint, mint amilyennek a Spanyol Nagydíjon tűnt a kiesésekor.

A Mercedesszel versenyző Lewis Hamilton simán nyerte meg az előző futamot, míg Sebastian Vettel negyedik helyre kormányozta be a Ferrarit, de az olaszok másik autója nem ért célba Kimi Raikkönen alatt. A brit 17 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt, s habár még bőven nem lefutott ez a szezon, jól látni, a német márka felszállóágba került.



Raikkönen szerint azonban nincs még veszve semmi, a csapat össze fog állni a Monte-Carló-i versenyre.

„Szoros a csata a Mercedesszel, de Barcelonában úgy tűnt, nagy az előnyük. Utólag visszagondolva, nem volt olyan rossz a teljesítményünk, mint akkor látszódott. Persze, erősek voltak, de a pálya karakterisztikája miatt vagy más okból? A következő futamokon nyilvánvalóan választ kapunk a kérdésre” – nyilatkozta a Ferrari finn pilótája.

Raikkönen magabiztos, szerinte a csapata leszűrte a megfelelő következtetéseket a barcelonai hibákból.

„Tisztességes vereséget szenvedtünk Spanyolországban, de a Monacói Nagydíjra több mindenen változtatunk a pálya és a gumik miatt. Lehet, hogy meg tudjuk majd fordítani az erőviszonyokat. De ha jól is teljesítünk majd a következő versenyen, nem felejthetjük el, mi történt Barcelonában. Még mindig sokat kell dolgoznunk a sikerért. Nyilván egy centivel is szép nyerni, de én továbbra is többel akarok, ezért melózunk egész évben. Meglehetősen optimistán várom a monacói futamot, jó formában kellene lennünk. De még fel kell mérnünk a terepet, a gumik jelentősen puhábbak, a pálya vonalvezetése egyedi, úgyhogy meglátjuk, mire leszünk képesek. Reményeim szerint szép meglepetésre” – bizakodott Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: