DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Három problémát kell a Ferrarinak javítani

Nem szabad a csapatnak a módosított abroncsokkal takaróznia, figyelmeztetett Sebastian Vettel. A kifogások nem segítenek: helyette kijelölt három gyengeséget, melyeket a Scuderiának orvosolnia kell.

A Spanyol Nagydíjon először a szezon folyamán a Ferrari dobogós helyezést sem szerzett, miközben a Mercedes a pódium első és második fokára állt. Maurizio Arrivabene csapatfőnök is úgy gondolta, „ezen a hétvégén semmi sem alakult megfelelően”, Sebastian Vettel pedig kijelölte istállója számára azokat a területeket, melyeken megoldást kell találnia.

„Nem voltunk elég gyorsak. Ha nem vagyunk képesek ezt meglátni, akkor több mint vakok vagyunk. Az első etapban nem rendelkeztünk megfelelő tempóval” – mondta a motorsport.com-nak Vettel, kezdve az első problémával. „Másodszor, a hétvége egészen során szenvedtünk az abroncsokkal. Változtattak rajtuk, de mindenki számára. Ilyenkor arra kellene törekednünk, hogy a változásból jobban jöjjünk ki, mint mindenki más, ne rosszabbul.”



„Harmadszor, rossz hétvége volt megbízhatóság szempontjából. Kiminek motorproblémája volt (a pénteki nap után erőforrást cseréltek autójában), a versenyből pedig, mint tudjuk, kiesett. Ha ezt a három problémát nem nézzük meg, akkor semmi kifogás nem elfogadható.”

A Spanyol Nagydíjra egyedi abroncsot szállított a Pirelli, melynek futófelületét csekély mértékben, 0,4 mm-rel csökkentette. Ezzel a változtatással magyarázták a Mercedes megerősödését és Ferrari gyengülését. Vettel azonban a barcelonai teszten elmondta, a megszokott gumikkal még lassabb lett volna. Kijelentette, hogy a Ferrarinak nem szabad az abroncsokkal takaróznia:

„Sokszor elmondtam már, hogy ez a csapat erős, és hogy sok potenciál rejlik bennünk, ugyanakkor a fennálló problémáinkat is ki kell jelölnünk. Nem volt jó napunk, de az ilyen napokon fontos megérteni, hogy mi és miért hiányzik a következő versenyekre. Nekünk is voltak fejlesztéseink a hétvégére, talán másoknak több. Eltérő abroncsokat kaptunk, melyek talán másoknak jobban kedveztek. Miért keressünk kifogásokat? Min segítene az? A lényeg, hogy nem voltunk elég gyorsak a győzelemhez, és ez az, amin javítanunk kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: