DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Füstölögnek a Force Indiánál

A Force India csapatának két pilótája, Sergio Perez és Esteban Ocon is csalódott, miután a barcelonai időmérő edzésen csak a 13., és a 15. helyet tudták megszerezni.

Az előző, Azerbajdzsáni Nagydíjon a Force India mexikói pilótája, Sergio Perez megszerezte a csapat idei első dobogós helyét. A rózsaszín autók Bakuban versenyképesnek tűntek, noha a pódiumhoz jó adag szerencsére is szüksége volt Pereznek.

A silverstone-iak Barcelonába, ahogy mindenki más is, rengeteg fejlesztést hoztak, ezek azonban úgy tűnik, egyelőre nem igazán váltak be. Egyik versenyzőjük sem jutott be az időmérő edzés harmadik szakaszába, míg Ocon a 13., addig Perez a 15. helyről várhatja a vasárnap délutáni versenyt.



„Kissé csalódott vagyok az eredményünk miatt, hiszen a tempónk sem volt az igazi, elmaradt a várakozásoktól. Az autó egyensúlyával elégedett vagyok, a fejlesztések működnek, de több időre van szükségünk, hogy lezárjuk az előttünk tátongó rést” ‒ értékelt Ocon az időmérőt követően.

„A versenyt illetően pozitívak az érzéseim. Nem vagyunk túl messze a pontszerző helyektől, a versenytempónk pedig nem rossz. Egy jó rajtra van szükségünk, aztán meglátjuk mi lesz. Tavaly öt helyet javítottam a futamon az időmérőn elért eredményemhez képest, ezzel idén is kiegyeznék.”

A mexikói pilóta még Oconnál is hátrébb, csak a 15. pozícióban zárta a kvalifikációt.

„Csalódott vagyok az időmérőt követően. Az edzés első szakaszában rendben volt az autó, és a gumik is jól működtek, de a Q2-ben már nagyon sokat veszítettünk a teljesítményből. Furcsa, mert ugyanazt a stratégiát alkalmaztuk, mint az első etapban, de a gumik mégis teljesen másként viselkedtek. Mindenhol csúszkált az autó, nem tudtuk normálisan kezelni az abroncsokat, emiatt négy tizedet veszítettem a Q1-hez képest. A vasárnapi pontszerzésben azonban reménykedem” ‒ fogalmazott a mexikói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: