DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Tizenkét év után távozik a Williams főtervezője

Személyes okokra hivatkozva hagyja el a szenvedő grove-i F1-es istállót Ed Wood - 2006 óta dolgozott a Williamsnél, korábban a Ferrarinál, a Renault-nál és a Subaru WRC-csapatánál is megfordult.

Edward Wood 2006-ban hagyta ott a Subaru WRC-projektjét és a korábbi ferraris, illetve renault-s szerepvállalás után csatlakozott a Williams F1-es csapatához, azóta az istálló főtervezőjeként dolgozott. Most azonban a csapat megerősítette az Autosportnak, hogy elhagyta a grove-iakat, méghozzá személyes okok miatt.

williams



"Megerősíthetjük, hogy Ed Wood személyes indokkal elhagyta a Williams istállót. Főtervezőként jelentős szerepe volt sok sikerben az itt töltött ideje alatt, beleértve az FW36-ot és az FW37-et, amelyek harmadik helyet szállítottak a konstruktőri világbajnokságban 2014-ben és 2015-ben. A csapat szeretné kifejezni a háláját Ednek az elmúlt tizenkét évért, a tapasztalata, a képessége és a szenvedélye is rengeteget adott a Williamsnek" - áll a csapat közleményében.

A Williamsnél az elmúlt időszakban több fontos poszton is változás történt egyébként, Paddy Lowe a Mercedestől érkezett technikai igazgatónk, a korábbi Ferrari-szakember, Kirk de Beer aerodinamikai vezető lett, az ex-mclarenes Doug McKiernan pedig vezető mérnöki beosztást kapott. Ennek ellenére az idei autó pocsékul sikerült és egyelőre csak keresik a kiutat ebből a helyzetből...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: