DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc szerint nem reális elvárás a pontszerzés

Charles Leclerc az azeri sikertől motiválva utazik a soron következő Spanyol Nagydíjra, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a két héttel ezelőtti eredmény nem a valós erőegyensúlyt tükrözi.

A fiatal pilóta remek teljesítmény nyújtott Azerbajdzsánban. Az időmérőn sikerült bejutnia a Q2-be, majd a versenyen meg sem állt a hatodik helyig, megszerezve ezzel első F1-es pontjait. A monacói ifjonc azonban tudja, hogy nem minden versenyen számíthat csapatával a pontszerzésre, egyelőre még nem ez a reális cél.

„Ez egy olyan dolog, amit óvatosan kell, hogy kezeljek” – nyilatkozta az Autosportnak. „Legyünk reálisak, ez nem fog minden futamon előfordulni. Igen, minden nagyon jól alakult, de senki nem várhatja el ezt a következő versenyen, őrültség lenne. Nem számítunk erre, de dolgozunk azon, hogy a jövőben hasonló eredményt érjünk el.”

Leclerc_1



Barcelonában a Sauberre új kihívások is várnak, köztük az újraaszfaltozott pályával, ami Leclerc szerint a gumikezelést teszi a hétvége kulcskérdésévé. „Jó emlékeim vannak Barcelonáról, és érdekes lesz visszatérni arra a pályára, ahol a téli tesztek folyamán voltunk a C37-tel. Kedvelem a Circuit de Barcelona-Catalunyát. A gumikezelés kulcsfontosságú lesz, mivel nagyon kopnak a gumik ezen a pályán. Összességében ez egy különleges helyszín, nagyon technikás és változatos kanyarokkal. Már nagyon várom, hogy ismét autóba ülhessek.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: